NBA: LA Lakers delí od postupu jedna výhra, zdolali Denver

TA3 TASR
25.9.2020 08:32

Basketbalistov Los Angeles Lakers delí už iba jedna výhra od postupu do finále play off NBA. Vo štvrtom zápase finále Západnej konferencie zdolali v noci na piatok Denver Nuggets 114:108 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 3:1.

NBA: LA Lakers delí od postupu jedna výhra, zdolali Denver
SITA/AP

Pod triumf Lakers sa najvýraznejšie podpísala dvojica Anthony Davis a LeBron James, spoločne sa postarali o 60 bodov. Davis si pripísal 34 bodov, James dokončil duel s 26 bodmi, deviatimi doskokmi a ôsmimi asistenciami. "Máme ešte čo zlepšovať a sú chyby, ktoré chceme odstrániť, ale celkovo sme hrali dobre," konštatoval Davis podľa portálu ESPN.

Nuggets nepomohlo ani 32 bodov Jamala Murrayho. Ten trápil defenzívu Lakers najmä v prvom polčase a vďaka nemu Denver držal krok so súperom. "Musíme sa zlepšiť, dnes sme mali priveľa výpadkov," povedal Murray. V závere duelu sa presadzoval ťažšie cez Jamesa, ktorý si zodpovedne plnil defenzívne povinnosti, kým Davis dirigoval ofenzívu. "Vedel som, že môže nahnúť misky váh, bol to ten čas, keď sa rozhoduje," uviedol James.

Piaty zápas je na programe v sobotu, ak Lakers uspejú, postúpia do svojho prvého finále NBA v tejto dekáde. K dispozícii by mali mať aj Davisa, ktorý si v záverečnej štvrtine podvrtol členok. Samotný hráč však potvrdil, že nejde o nič vážne.

play off NBA:

finále Západnej konferencie - 4. zápas:

DENVE NUGGETS - LOS ANGELES LAKERS 108:114 (30:37, 25:23, 29:27, 24:27)

Najviac bodov: Murray 32, Grant 17, Jokič 16 - Davis 34, James 26, Caldwell-Pope 13

/stav série: 1:3/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok