NAKA zasiahla vo firme Bödörovcov, ide o rozsiahlu akciu Oko

TA3 SITA TASR
23.9.2020 09:03

NAKA bola dnes opäť v akcii. Zasahovala v nitrianskom Bonule, ale aj v Národnej diaľničnej spoločnosti a v IT firme Tempest. Všetkých spája podozrenie o predraženom nákupe kamier pre diaľničiarov za 40 miliónov eur. Všetci svorne sľubujú, že budú s políciou spolupracovať. Tá o podrobnostiach mlčí.

Vyšetrovatelia NAKA vykonávajú domové prehliadky ako aj prehliadky firiem a nebytových priestorov, informáciu priniesla JOJ. Má ísť o policajnú akciu s krycím názvom „Oko“. NAKA údajne zasahuje aj v rodinnej firme Bödörovcov, v Bonule. 

Minister dopravy Andrej Doležal nemá k zásahu, ktorý má súvisieť s Národnou diaľničnou spoločnosťou, žiadne informácie. "Nechcem sa k tomu ani vyjadrovať, nie je to ani moja úloha a nechcem v žiadnom prípade špekulovať ani komentovať," poznamenal minister s tým, že to je na orgánoch činných v trestnom konaní. "Chcem povedať, že NDS bude maximálne súčinná," uzavrel minister s tým, že nechce narušovať priebeh vyšetrovania. "Ja verím polícii, verím vyšetrovateľom, budeme voči nim maximálne súčinní," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok