Brankár Mucha opustil slovenskú reprezentáciu

SITA TA3
10.9.2012 16:57

Futbalový brankár Ján Mucha opustil tím slovenskej reprezentácie a nezúčastní sa ani na pondelkovom podvečernom oficiálnom tréningu pred utorkovým zápasom s Lichtenštajnskom v G-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie.

Futbalový brankár Ján Mucha opustil tím slovenskej reprezentácie a nezúčastní sa ani na pondelkovom podvečernom oficiálnom tréningu pred utorkovým duelom s Lichtenštajnskom v G-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie. Svoju ďalšiu budúcnosť v A-mužstve SR podmienil zápasovou praxou. Rodák z Belej nad Cirochou Mucha (nar. 5. 12. 1982) sa rozhodol, že nebude členom reprezentačného tímu, keďže nechytáva pravidelne za svoj aktuálny anglický klub FC Everton. Zároveň je pripravený pomôcť slovenskému reprezentačnému výberu, kedykoľvek ho o to požiadajú tréneri. Toto jeho rozhodnutie prijali s pochopením kormidelníci futbalovej reprezentácie Stanislav Griga a Michal Hipp.

"Nechcem trénerov vystavovať zbytočnému tlaku kvôli mojej osobe. Urobím všetko preto, aby som si vybojoval pevné miesto v základnej zostave, či už v súčasnom alebo možno budúcom klube. Svojimi výkonmi chcem všetkých presvedčiť, že mám na to hrať za reprezentačný tím. Reprezentovať bude pre mňa vždy česť," uviedol 29-ročný Ján Mucha v oficiálnej správe na webe Slovenského futbalového zväzu futbalsfz.sk.

"Jano Mucha má obrovskú zásluhu na najväčšom úspechu slovenského futbalu, či už v kvalifikácii ako aj na samotných majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike. Veľmi dobre viem, ako jeho samého mrzí skutočnosť, že svoje nesporné kvality nemôže dokazovať v ligových súťažných zápasoch. Je mi ľúto jeho rozhodnutia, ale na druhej stránke ho aj po ľudskej stránke chápem. A myslím si, že v našej reprezentácii ešte nepovedal posledné slovo," cituje futbalsfz.sk trénera reprezentácie Michala Hippa.

Bývalý brankár Interu Bratislava, Žiliny, Humenného a Legie Varšava sa výraznou mierou podieľal v kvalifikačných bojoch na historickom postupe futbalistov Slovenska na svetový šampionát do JAR, na spomenutom šampionáte v Afrike odchytal všetky štyri duely (tri v základnej skupine i osemfinálový proti Holandsku). V najcennejšom drese odchytal Ján Mucha dosiaľ 35 stretnutí.

Reprezentační tréneri Slovenska Michal Hipp a Stanislav Griga majú na spomenutý utorkový zápas proti Lichtenštajnsku do bránky k dispozícii dvojicu Dušan Perniš a Dušan Kuciak. Mucha nastúpil v piatok 7. septembra vo Vilniuse proti domácej Litve (1:1) v prvom dueli kvalifikácie o postup na MS 2014. 


Aktualizovaný 19-členný káder slovenskej futbalovej reprezentácie na zápas proti Lichtenštajnsku (hrá sa v utorok 11. 9. o 20.15 h na bratislavských Pasienkoch) v G-skupine kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie (po odchode brankára Jána Muchu): 
Brankári: Dušan Perniš (Pogoň Štetín/Poľ.), Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.) 
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz 05/Nem.), Marek Čech (Trabzonspor/Tur.) 
Stredopoliari: Vladimír Weiss ml. (Delfino Pescara/Tal.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Ľubomír Guldan (Ludogorec Razgrad/Bul.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Michal Breznaník (Slovan Liberec/ČR), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Marek Sapara (Trabzonspor/Tur.) 
Útočníci: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR), Martin Jakubko (FC Amkar Perm/Rus.)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok