Vzoprieme sa Matovičovi, Sulíkovi a Kollárovi, naznačil Danko

TA3 SITA
13.9.2020 16:24

SNS urobí všetko preto, aby sa vzoprela vláde Sulíka, Matoviča a Kollára. V našej diskusnej relácii to uviedol novozvolený predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko.

Vzoprieme sa Matovičovi, Sulíkovi a Kollárovi, naznačil Danko
TA3

Považuje to za svoju povinnosť

„Po Sneme SNS, som prijal výzvu byť znovu predsedom SNS a zástavu SNS budem držať i naďalej. Urobíme všetko preto, aby sa Slovenská národná strana vzoprela vláde Sulíka, Matoviča a Kollára. Je to mojou povinnosťou. Strana SNS bude alternatívou pre tých, ktorí majú plné zuby tejto vlády, pretože sa neustále znižujú sociálne štandardy občanov Slovenskej republiky. Kebyže SNS neurobí predtým určité opatrenia, tak ľudia túto krízu asi ani neprekonajú. Je potrebné spájať národné, kresťanské a sociálne sily. S prvým podpredsedom Jaroslavom Paškom sme sa dohodli, aby koordinoval prípravu referenda s ostatnými potenciálnymi stranami,“ uviedol predseda SNS Andrej Danko po Sneme SNS v Liptovskom Mikuláši, kde bol Andrej Danko znovu zvolený za šéfa národniarov.

Po neúspešných voľbách predseda SNS obchádzal okresy a rozprával sa s ľuďmi. „Poučil som sa z chýb. Viac som ukázal, aký som človek v skutočnosti, v súkromí. Pochopil som, že politika nie je o tom, čo vždy urobíme pre ľudí. SNS síce urobila veľa, ale voľby boli o zásadnej zmene v spoločnosti. SNS zobrala minulé volebné obdobie na seba veľkú ťarchu, pretože strana SNS išla do vlády s Maďarmi, no tí nikdy nehovorili o autonómii na Slovensku. SNS sa tomu bude vždy absolútne brániť. Kedysi sme zabránili liberálnej vláde, no vo februári sa to už nepodarilo, pretože sme urobili chyby v komunikácii,“ povedal predsedu SNS s tým, že posledný polrok bolo veľké napätie a ťažko sa presadzovali v koalícii zmeny.

Andrej Danko konštatoval, že na Sneme SNS delegáti viedli otvorenú diskusiu. „Bol to jeden demokratický snem. Prišlo k oživeniu vedenia. Máme podpredsedov starostov a primátorov, jedna podpredsedníčka je pani učiteľkou. Regióny si navrhli svojich zástupcov tak, ako sa v štandardnej politickej strane patrí,“ dodal.

Krajniaka považuje za novodobého Kaníka

Predseda SNS sa vyjadril aj k súčasne vláde: „Mali sme medzi ľuďmi viacej vysvetľovať naše opatrenia, no v týchto voľbách bolo množstvo ľudí oklamaných. To, čo SNS dosiahla v predošlej vláde, tak najmä súčasní vládni predstavitelia z toho dodnes ťažia. Pán Krajniak sľuboval všeličo, no dnes je novodobým Kaníkom. Kollár povedal, že zachováme sociálny štandard, no dovolí znižovať dôchodky, rušiť stravné lístky, či zavádza odvody v 13. a 14. platoch. Mrzí ma napätie v spoločnosti, ľudia sú vyhadzovaní z práce, je obrovský tlak na justíciu. Pán Matovič s pánom Kollárom nevie, čo robiť s týmto štátom. Zisťujeme, že má úplne iný súkromný život ako sa prezentoval. Čo pokus, to omyl tejto vlády.“

Diskutovalo sa aj o vyhlásenej petícii Slovenskou národnou stranou, v ktorej sa zbierajú podpisy na zvolanie referenda za predčasne parlamentné voľby. „Od referenda si sľubujem, aby sme skrátili volebné obdobie Igora Matoviča, Kollára a Sulíka. Chceme chodiť medzi ľudí, pýtať sa na ich problémy. Pýtame sa, kde sú zákony, ktoré Kollár s Matovičom sľubovali ako napr. zrušenie exekúcii, zníženie kvóra v referende. Pán Matovič, znížte poslancom platy. Ak ste pánom transparentným. Znížte napr. príspevky pre politické strany, určite finančný strop pre príspevky. Keď stoja voľby do 3,5 milióna eur, tak načo je až 20 miliónov politickej strane. Vláda by mala riešiť aj problémy umelcov,“ zhrnul na záver predseda SNS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok