Dcéra zavraždených rodičov v streľbe v Alpách sa prebudila z umelého spánku

TASR
9.9.2012 20:57

Sedemročné britské dievča, ktoré vážne zranené prežilo masaker svojich rodičov vo Francúzsku, sa prebudilo z umelého spánku. Zainab al-Hilli je však ešte stále pod vplyvom liekov, preto ju nemôžu vypočuť, informoval dnes prokurátor Eric Maillaud v meste Annecy.

Neznámy páchateľ zastrelil 5. septembra pri turistami vyhľadávanom jazere Annecy vo francúzskych Alpách britského občana irackého pôvodu Saada al-Hilliho, jeho manželku, svokru a francúzskeho cyklistu, ktorý sa na mieste zločinu ocitol zrejme náhodne.

Zainab prežila krviprelievanie napriek zlomeninám lebky. Teraz leží v nemocnici v meste Toulouse. Je považovaná za kľúčového svedka v prípade, na ktorom pracujú policajné orgány z minimálne štyroch krajín
Maillaud tiež potvrdil, že ďalšia dcéra zavraždených manželov, štvorročná Zeena, bola prevezená domov do Anglicka. Ešte vo Francúzsku identifikovala svojich rodičov ako obete útoku. Zeena streľbu len počula a prežila vďaka tomu, že sa niekoľko hodín schovávala pod telom svojej mŕtvej matky.
Obe deti aké jediné prežili masaker.

Vyšetrovatelia našli na mieste činu 25 nábojníc. Pitvy ukázali, že každá obeť bola dvakrát strelená do hlavy, povedal Maillaud. Útok podľa neho netrval dlhšie ako 30 sekúnd. Je možné, že strieľalo viac páchateľov. Polícia preveruje škálu motívov od rodinnej drámy cez nevydarenú lúpež po rasovo motivovaný útok, keďže tri zo štyroch obetí pochádzajú z Iraku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok