Sabotáž či chyba? V Bejrúte horeli zásoby Červeného kríža

TA3 TASR
10.9.2020 21:58

Požiar v bejrútskom prístave mohol byť podľa libanonského prezidenta Michela Aúna aj výsledkom úmyselnej sabotáže. "Požiar mohol byť spôsobený sabotážou, technickou chybou, nevedomosťou alebo nedbalosťou. V každom prípade je potrebné čo najskôr zistiť príčinu a postaviť vinníkov pred spravodlivosť," cituje Aúna agentúra AFP.

Sabotáž či chyba? V Bejrúte horeli zásoby Červeného kríža
SITA/AP

Medzinárodný výbor Červeného kríža oznámil, že požiar zasiahol aj priestory, kde  skladuje jedlo a potravinový olej, čo môže vážne narušiť jeho humanitárne operácie. "V sklade, ktorý horel, má MVČK tisíce potravinových balíkov a pol milióna litrov oleja," uviedol regionálny riaditeľ MVČK Fabrizio Carboni. Dodal, že rozsah škôd ešte nie je známy, no je možné, požiar by mohol vážne ohroziť činnosť tejto organizácie v Libanone.

V dôsledku výbuchu vyše 2700 ton dusičnanu amónneho v bejrútskom prístave prišlo 4. augusta o život viac než 190 ľudí a vyše 6500 utrpelo zranenia. Mohutná tlaková vlna spôsobila v meste rozsiahle materiálne škody a prístav prakticky zrovnala so zemnou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok