Zo zhabaného konope by bolo možné pripraviť takmer 2900 dávok drogy

TASR
8.9.2012 19:29

Policajný vyšetrovateľ vzniesol voči 34-ročnému mužovi zo Zlatej Bane, okres Prešov, obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Zo zhabaného konope by bolo možné pripraviť takmer 2900 dávok drogy
SITA

Muži zákona u neho zaistili vysušenú rastlinu konope, ktorá by podľa predbežného znaleckého skúmania postačovala na výrobu takmer 2900 jednorazových dávok drogy.

"Podľa obvinenia mal muž od apríla tohto roka až doposiaľ na rôznych pozemkoch v katastri obce Zlatá Baňa pestovať rastliny konope siatej, ktoré mal po dozretí zožať a vysušiť. Vysušené rastliny mal potom skladovať a prechovávať vo svojom byte, kde drogu mal aj užívať," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Ako dodal, muži zákona objavili u obvineného počas policajnej razie v piatok 7. septembra vysušené, ako aj zelené rastliny konope a niekoľko fajok.


"Na základe predbežného znaleckého skúmania sa preukázalo, že ide o zelenú sušinu konope, pričom len z doposiaľ predloženého množstva drogy - dve štvorlitrové sklenené fľaše, by bolo možné pripraviť od 962 do 2886 obvykle jednorazových dávok. Ostané zaistené drogy budú predmetom ďalšieho znaleckého skúmania," konkretizoval hovorca.


Spomínaného muža umiestnila polícia po vznesení obvinenia do cely policajného zaistenia. Policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. "Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," uzavrel Džobanik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok