Paul McCartney dostal Rad čestnej légie

TASR
8.9.2012 17:26

Paul McCartney dostal dnes vo Francúzsku Rad čestnej légie za zásluhy v oblasti hudby. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na Elyzejský palác.

Paul McCartney dostal Rad čestnej légie
SITA

Sedemdesiatročného bývalého člena slávnej britskej skupiny Beatles, autora skladieb ako Yesterday alebo Hey Jude, dekoroval francúzsky prezident Francois Hollande na slávnostnej ceremónii v Paríži. Paul bude mať hodnosť dôstojníka Radu čestnej légie.

Slávnostná dekorácia sa konala v prítomnosti členov McCartneyho rodiny, novinári z nej však boli vylúčení. McCartney neskôr zverejnil na sociálnej sieti Twitter tri fotografie. "Hádajte, kde som," napísal k záberu, ktorý ho zachytáva v drevom obloženej miestnosti Elyzejského paláca. Na ďalšej snímke je v spoločnosti Hollanda pri odovzdávaní radu.

Rad čestnej légie dostali aj ďalší známi speváci. Barbra Streisand a Liza Minneli si toto vyznamenanie prebrali z rúk predchádzajúceho francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho.


McCartney už dostal v roku 1996 rytiersky titul sir od britskej kráľovnej Alžbety II., ktorá v júli sledovala jeho vystúpenie na otváracom ceremoniáli letnej olympiády v Londýne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok