Slovan v premiére prehral s Doneckom

SITA, TA3
6.9.2012 20:39

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom premiérovom zápase v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) s ukrajinským mužstvom Donbass Doneck 2:4. Slovan vo štvrtok dvakrát viedol, ukrajinský tím vedený Júliusom Šuplerom však vždy vyrovnal a v tretej časti hry rozhodol o svojom úspechu.

Slovan v premiére prehral s Doneckom
SITA

Tretí gól Donbassu dosiahol Slovák Jaroslav Obšut. Bratislavský tím odohrá ďalší zápas v KHL v sobotu 8. septembra, keď opäť v Slovnaft aréne privíta od 17.00 h Dinamo Riga.

Výsledok - štvrtok:
Slovan Bratislava - Donbass Doneck 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Góly: 2. Kytnár (Bartovič), 24. M. Bakoš (Lipiansky) - 17. Beluchin (Pilař), 40. Tuppurainen (Kiiskinen), 44. Obšut (Tuppurainen), 56. Pettersson (Kašpar) 
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Naumov, Anisimov - Micheľ, Sičalov (všetci Rus.), 10 055 divákov. 

Zostavy
Slovan: Hostikka - J. Tabaček, Sigalet, Boumedienne, Švarný, V. Mihálik, Štajnoch, Luža - Michel Miklík, Bližňák, Vondrka - Dravecký, Kytnár, Bartovič - Kukumberg, Lipiansky, M. Bakoš - Preisinger, A. Šťastný, Ölvecký - T. Mikúš 
Doneck: Ersberg - Puistola, Wilson, Obšut, Podhradský, Bartulis, Pilař, Siľnickij - Tuppurainen, Virtanen, Kiiskinen - Kašpar, V. Nedorost, Pettersson - Dadonov, Beluchin, Kvitčenko - Solovijov, Varlamov, Šalimov 

Bratislavčania začali aktívne, ako prvý Ersberga ohrozil Michel Miklík z ľavej strany, ale švédsky gólman sa nenechal prekvapiť. V 86. sekunde sa Slovan po prvý raz v KHL tešil z gólu. Bartovičovu strelu neudržal Ersberg a pred bránkou sa najlepšie zorientoval Kytnár - 1:0. V 4. min nepremenil Draveckého prihrávku na gól Boumedienne. Slovan potom nevyužil presilovku a postupne sa začali osmeľovať aj hráči Donbassu. V 14. min sa pri prečíslení nepresadil Dravecký. Doneck vyrovnal v 17. min, keď Pilař po skončení presilovky nahodil pred bránku a Beluchinov teč skončil v sieti - 1:1.

Hokej z jednej strany na druhú, v ktorom vynikali obrany, pokračoval aj v druhej tretine. Oba tímy sa snažili využiť zaváhanie súpera. V 22. min preveril Hostikku Petterson, ale brankár bratislavského tímu sa vyznamenal. O minútu neskôr predviedol individuálnu akciu Lipiansky, jeho strela skončila na žŕdke a odrazený puk vrátil do siete Bakoš - 2:1. Slovan sa tlačil dopredu, z ďalších dobrých možností však nič nevyťažil. V 29. min sa snažil vyrovnať Dadonov, ale Hostikka predviedol skvelý zákrok lapačkou. Slovan bol lepším tímom, dobre kombinoval, bol aktívnejší, ale musel si dávať pozor na rýchle akcie Donbassu. Hosťom sa podarilo vyrovnať opäť v závere druhej tretiny, keď Tuppurainen dorazil vyrazenú Kiiskinenovu strelu 18 sekúnd pred druhou sirénou druhýkrát do siete - 2:2.

Hosťom vyšiel aj nástup do tretej časti hry. V 44. min pri signalizovanom vylúčení sa od modrej presadil Jaroslav Obšut a tretíkrát prekonal Hostikku. Domáci mali možnosť vyrovnať pri presilovke, ktorú nevyužili. Naopak, presný zásah mohol pridať Wilson, ktorého sólo skvele zneškodnil Hostikka. Domáci sa snažili o vyrovnanie, ale ukrajinský tím zložený prevažne z legionárov sa napokon tešil z úspechu. V 56. min našiel Kašpar spoza bránky nekrytého Petterssona, ktorý sa nemýlil a stanovil na konečných 4:2 pre hostí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok