Berdych vyradil vo štvrťfinále Federera, čaká ho Murray

TASR, TA3
6.9.2012 08:47

Švajčiarsky tenista Roger Federer v tomto roku nezíska šiesty titul na grandslamovom turnaji US Open. Líder svetového rebríčka ATP prehral vo štvrťfinále dvojhry s nasadenou šestkou Čechom Tomášom Berdychom v štyroch setoch 5:7 (1), 4:6, 6:3 a 3:6.

Berdych vyradil vo štvrťfinále Federera, čaká ho Murray
SITA

Grandslamový rekordér prvýkrát od roku 2003 nepostúpil vo Flushing Meadows medzi elitné kvarteto.

Federer robil príliš veľa nevynútených chýb najmä z forhendu. Berdych naopak ťažil z kvalitného podania a dokázal pretlačiť súpera pri dlhších výmenach od základnej čiary. Pre rodáka z Valašského Meziřičí je to štvrté víťazstvo nad Federerom z posledných siedmich vzájomných zápasov. Berdychovým semifinálovým súperom bude Brit Andy Murray, olympijský šampión z Londýna vo štvrťfinále ako nasadená trojka vyradil Chorváta Marina Čiliča v štyroch setoch 3:6, 7:6 (4), 6:1 a 6:0.

Federer po prehre s Berdychom netajil sklamanie. "Čakal som, že podám oveľa lepší výkon. Vo večerných zápasoch sa mi v minulosti na US Open mimoriadne darilo, no dnes to nebol môj deň. Po úspešnom tenisovom lete som prišiel do New Yorku dobre naladený a chcel som zabojovať o šiesty titul na US Open. Po štvrťfinálovej prehre som pochopiteľne sklamaný a rozčarovaný," povedal Federer pre akreditované médiá. Berdych po cennom triumfe žiatil spokojnosťou. "Je to jeden z najkrajším momentov mojej tenisovej kariéry. Pred zápasom som si povedal, že nemôžem dovoliť Rogerovi rozvinúť jeho hru. S výnimkou tretieho setu sa mi podarilo dodržať stanovenú taktiku. Na kurte som si to dnes užíval. Dúfam, že v semifinále proti Murraymu podám minimálne taký výkon ako proti Rogerovi," povedal Berdych.

muži - dvojhra - štvrťfinále:
Tomáš Berdych (6-ČR) - Roger Federer (1-Švajč.) 7:6 (1), 6:4, 3:6, 6:3,

Andy Murray (3-V.Brit.) - Marin Čilič (12-Chor.) 3:6, 7:6 (4), 6:2, 6:0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok