NHL: Slovákom sa darilo, ich tímy vyhrali a vedú s sériách

TA3 TASR
16.8.2020 09:03

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v treťom zápase štvrťfinále Východnej konferencie play off NHL nad Columbusom 3:2 a v sérii vedú 2:1. Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese "bleskov" takmer 22 minút a na konte mal mínusový bod a štyri hity. V druhom zápase v Toronte hráči Bostonu Bruins zdolali v treťom zápase Carolinu Hurricanes 3:1 a v sérii vedú 2:1.

NHL: Slovákom sa darilo, ich tímy vyhrali a vedú s sériách
SITA/AP

V bránke "medveďov" nastúpil Slovák Jaroslav Halák, ktorý dostal šancu po tom, ako sa Fín Tuukka Rask rozhodol opustiť torontskú "bublinu" a v play off si už nezahrá. Halák predviedol 29 úspešných zákrokov, no v 47. minúte za stavu 2:0 poriadne zavaril spoluhráčom, keď spoza bránky vyhodil puk priamo pred Nina Niederreitera, ktorý si ho rukou položil na ľad a doklepol do nekrytej siete. Halákov krajan a kapitán Zdeno Chára strávil na ľade 22:02 min a pripísal si jednu "plusku", dve strely na bránku, jeden hit a jeden blok.

V treťom zápase štvrťfinále Západnej konferencie zvíťazili hráči Arizony Coyotes nad Coloradom Avalanche 4:2 a stav série znížili na 1:2. Hrdinom duelu bol brankár "kojotov" Darcy Kuemper, ktorý mal až 49 úspešných zákrokov, prekonali ho len Andre Burakovsky a Mikko Rantanen. Góly Arizony strelili Derek Stepan, Brad Richardson a do prázdnej bránky Taylor Hall a Lawson Crouse.

Iba jedno víťazstvo od postupu sú hráči Vegas Golden Knights, keď zdolali Chicago 2:1 a sériu vedú 3:0.

Columbus - Tampa Bay 2:3 /stav série: 1:2/

Carolina - Boston 1:3 /stav série: 1:2/

Chicago - Vegas 1:2 /stav série: 0:3/

Arizona - Colorado 4:2 /stav série: 1:2/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok