Inšpektori chcú, aby Grécko zaviedlo šesťdňový pracovný týždeň

TASR
5.9.2012 12:37

Grécko musí presadiť šesťdňový pracovný týždeň, aby malo šancu dostať ďalšiu finančnú tranžu z druhého balíka finančnej pomoci, uviedol dnes internetový európsky denník EUobserver.

Inšpektori chcú, aby Grécko zaviedlo šesťdňový pracovný týždeň
SITA

Informácie unikli z dokumentu, ktorý Aténam predložila takzvaná Trojka - Európska komisia, Európska centrálna banka a Medzinárodný menový fond (MMF). So zámerom zvýšiť flexibilitu na pracovnom trhu v Grécku, inšpektori Trojky údajne navrhli gréckej vláde, aby zvýšila počet pracovných dní v týždni na šesť, a to vo všetkých sektoroch.

Trojka ďalej požaduje, aby vláda tiež zabezpečila, aby pracovný pokoj medzi dvoma pracovnými zmenami bol minimálne 11 hodín a aby zrušila existujúce reštrikcie týkajúce sa dĺžky pracovných zmien. List, ktorého obsah sa dostal do médií, mal kolovať na úrade gréckej vlády už počas minulého týždňa.

Podľa EUobserveru je tento dokument ďalším znakom toho, že medzinárodní veritelia, zastúpení Trojkou, už nebudú ochotní na ďalšie ústupky Aténam pre vyplatenie ďalšej tranže pôžičky z dohodnutého úverového rámca na záchranu Grécka.

Už v piatok (7.9.) začnú v Aténach pracovať členovia misie veriteľskej Trojky, aby posúdili výsledky úsporných opatrení gréckej vlády. Vedenie Trojky už viackrát obvinilo grécku vládu, že je málo ústretová, čo sa týka reforiem pracovného trhu. Grécky premiér Antonis Samaras bude s inšpektormi rokovať už začiatkom budúceho týždňa (10.9.).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok