V Severnej Karolíne sa začal nominačný kongres Demokratickej strany

TASR, TA3
5.9.2012 07:08

Trojdňový prezidentský nominačný kongres Demokratickej strany sa začal v utorok v meste Charlotte v Severnej Karolíne. Kongresmanka Debbie Wassermanová-Schultzová ho otvorila vyhlásením, že nadchádzajúce dni ukážu, prečo Spojené štáty potrebujú, aby v Bielom dome zostal prezident Barack Obama.

V Severnej Karolíne sa začal nominačný kongres Demokratickej strany
SITA

"Tento kongres je o Američanoch, ktorí sa dávajú dohromady, aby budovali ekonomiku, nie zhora dolu, ale z centra von," povedala kongresmanka, ktorá je predsedníčkou celoštátneho výboru demokratov.
Pred jej vystúpením si účastníci kongresu pozreli filmový záznam z vystúpenia zosnulého senátora Edwarda Kennedyho na kongrese strany v Denveri v roku 2008, ktorý nominoval za prezidentského kandidáta Obamu.

Delegáti tlieskali v okamihu, kedy Kennedy povedal: "Práca sa začína odznova, nádej sa znova prebúdza a sen žije ďalej." Debbie Wassemanová-Schultzová sa zaviazala, že súčasný kongres bude najprístupnejší zo všetkých kongresov Demokratickej strany, ktorá reprezentuje viac černošského a hispánskeho obyvateľstva ako konzervatívna Republikánska strana.

"Takto vyzerá demokracia,"
skandovala na otvorení kongresu delegácie Kalifornie.
V stredu vystúpi na kongrese, aby podporil Obamu, bývalý americký prezident Bill Clinton.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok