Slovenský Volkswagen má za sebou najúspešnejší polrok v histórii

TASR
3.9.2012 20:27

Automobilka Volkswagen Slovakia (VW SK) vyrobila za prvý polrok tohto roka viac ako 209.400 vozidiel. Je to o 122 % viac ako za rovnaké obdobie minulého roku. Produkcia automobilov tak dosiahla za prvú polovicu roka takmer taký objem, ako za celý predchádzajúci rok.

Slovenský Volkswagen má za sebou najúspešnejší polrok v histórii
SITA

"Prvých šesť mesiacov roka 2012 bolo najúspešnejším polrokom v 21-ročnej histórii Volkswagen Slovakia. Pod rekordné čísla sa podpísalo zvýšenie produkčných kapacít v rámci výroby New Small Family, a tiež produkcia SUV vozidiel v nepretržitej prevádzke 7 dní v týždni," vysvetlil predseda predstavenstva automobilky Albrecht Reimold. Vozidlá SUV sa na celkovej výrobe podieľali 56 % a mestské automobily New Small Family 44 %.

Výroba prevodoviek pre vozidlá koncernu Volkswagen zaznamenala úroveň 158.862 kusov. Produkcia komponentov v martinskom závode dosiahla úroveň 14,5 milióna komponentov. Obrat spoločnosti za prvý polrok dosiahol 3,44 miliardy eur. Ide tak o najvyšší dosiahnutý výsledok v histórii VW SK za kalendárny polrok.

Do druhej polovice roka spoločnosť očakáva pretrvávanie volatility svetových trhov. "Veľmi pozorne sledujeme situáciu na trhu a aj v druhom polroku počítame so zvýšením produkcie v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka," avizoval Reimold.

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku viac ako 21 rokov. Od roku 1991 vyrobil viac ako 3 milióny vozidiel. Zamestnáva viac ako 8400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, ŠKODA Citigo, SEAT Mii, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine produkuje komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok