Biely prášok spôsobil v noci na bratislavskom letisku chaos

SITA
3.9.2012 12:45

Biely prášok vystrašil v noci z nedele na dnes cestujúcich na bratislavskom Letisku M. R. Štefánika. Po prílete pravidelnej linky z Bristolu ho objavili v batožinovom priestore lietadla typu Boing 737. Polícia prijala oznámenie v nedeľu o 21:30.

Biely prášok spôsobil v noci na bratislavskom letisku chaos
SITA

"Nakoľko vzniklo podozrenie, že ide o látku, ktorá môže mať nebezpečné účinky na ľudské zdravie, podozrivý materiál bol okamžite zaistený pre účely expertízneho skúmania," informovala agentúru SITA bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Podľa predbežných výsledkov expertíza antrax na palube nepotvrdila. Vyšetrovanie v tejto veci vedie vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II, ktorý začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia.

Ako spresnila hovorkyňa letiska Dana Madunická, lietadlo spoločnosti Ryanair na pravidelnej linke z Bristolu pristálo v Bratislave o 21:19. Po náleze podozrivého prášku nemuseli zrušiť žiaden let, avšak cestujúcich predmetnej linky si ponechali pod dohľadom záchranári. "Približne o pol štvrtej ráno, po oznámení výsledkov expertízy, že nešlo o nebezpečnú látku biologického pôvodu a cestujúcim nehrozí priame nebezpečenstvo, bolo cestujúcim umožnené opustiť priestory letiska," uviedla Madunická. Dovtedy poskytovali cestujúcim pravidelné informácie, občerstvenie a ďalšiu asistenciu. "Všetky ostatné prilietavajúce lety boli postupne vybavované cez terminál všeobecného letectva. Všetky pravidelné lety sú v súčasnosti vybavované bez obmedzenia v zmysle platného letového poriadku," dodala Madunická.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok