Hoftych nemieni abdikovať a utekať z hlbokej krízy

SITA, TA3
3.9.2012 08:58

Český tréner futbalistov Spartaka Trnava chce aj naďalej pracovať na lavičke účastníka najvyššej slovenskej súťaže. Jeho zverenci v nedeľu opäť sklamali a v zápase 8. kola Corgoň ligy podľahli v domácom prostredí tímu FC ViOn Zlaté Moravce zahanbujúco 0:5.

Hoftych nemieni abdikovať a utekať z hlbokej krízy
SITA

Úradujúci vicemajster je v tejto sezóne stále bez ligového víťazstva a v tabuľke patrí "andelom" so 4 bodmi za štyri remízy posledná 12. priečka so skóre 4:16. Český tréner trnavského mužstva Pavel Hoftych po vlaňajšej úspešnej sezóne v Spartaku prežíva teraz ťažké obdobie.

"Čo sa týka môjho pôsobenia v Trnave, nemienim abdikovať a utekať z hlbokej krízy, ktorú prežívame. Budeme sa snažiť nájsť cestu z neľahkej situácie. Mužstvu ešte mám čo dať, z potápajúcej lode neutekám," uviedol 47-ročný kormidelník po nedeľňajšom päťgólovom debakli so Zlatými Moravcami a pokračoval: "V kabíne bolo a ešte bude dusno. Uvidíme, čo v týždni prinesie hĺbkové prehodnotenie situácie v klube a hráčskom kádri. To sa stane všetko v prítomnosti majiteľa Vladimíra Poóra."

Hrdinom nedeľňajšieho stretnutia na Štadióne Antona Malatinského sa stal autor troch gólov Andrej Hodek, raz v drese FC ViON skórovali aj Michal Škvarka a Adam Mihálik. Kouč "spartakovcov" neskrýval sklamanie.

"Táto prehra sa mi veľmi ťažko hodnotí. Nevychádzalo nám takmer nič - kombinácia, streľba, prechod z obrany do útoku. Zaskočil nás rýchly gól a ďalší presný zásah v našej sieti ešte umocnil našu hlbokú krízu a nemohúcnosť tvoriť hru a vrátiť sa do zápasu. V druhom polčase sme sa snažili o obrat, ale napriek hre vabank to nešlo," skonštatoval smutný trnavský lodivod a rodák z Ústí nad Labem Pavel Hoftych.

V tomto ročníku najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2012/2013 prišlo zatiaľ k jednej zmene hlavného trénera. Po 3. kole odstúpil kouč Slovana Bratislava Vladimír Weiss st., ktorého na lavičke "belasých" nahradil Samuel Slovák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok