Autor Čajky Jonathan Livingstone Richard Bach prežil haváriu lietadla

TASR
2.9.2012 18:22

Zdravotný stav hospitalizovaného Richarda Bacha (76), amerického autora literárneho bestselleru Čajka Jonathan Livingstone, zostáva aj deň po havárii jeho jednomotorového lietadla v americkom štáte Washington vážny, aj keď sa zlepšil.

Autor Čajky Jonathan Livingstone Richard Bach prežil haváriu lietadla
SITA

Vyplýva to z vyjadrenia spisovateľovho syna Jamesa Bacha na jednej zo sociálnych sietí.

K nešťastiu, o ktorom informovala agentúra AP práve s odvolaním sa na literátovho potomka, došlo v sobotu popoludní miestneho času asi päť kilometrov západne od letiska vo Friday Harbor, keď Bachov stroj počas pristávacieho manévru kolidoval s elektrickým vedením. Autor smeroval v tom čase na návštevu priateľa na ostrov San Juan pri severozápadnom pobreží USA.

Bachova spomínaná novela vyšla po prvý raz v anglickom originále v roku 1970 a už o tri roky neskôr sa dočkala filmovej adaptácie. Preložili ju do celého radu jazykov, vrátane slovenčiny. Po desaťročia patrí toto útle literárne dielo, ktorého ústrednou témou je sloboda, medzi vyhľadávané práce americkej literatúry XX. storočia. Filozofia, autorov vzťah ku ktorej je zrejmý i z tejto práce, však nie je jediným Bachovým koníčkom, jedným z tých najväčších je od jeho tínedžerských rokov, paradoxne, lietanie, ktoré sa mu v sobotu stalo osudným.


Podľa synových slov utrpel Richard Bach zranenie hlavy a fraktúru ramena.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok