V rušnej štvrti Benghází vybuchlo auto, vodič zahynul

TASR
2.9.2012 16:44

Auto naložené výbušninami vybuchlo dnes uprostred rušnej nákupnej štvrte v Benghází, druhom najväčšom líbyjskom meste, pričom zahynul jeho vodič. Informovala o tom agentúra Reuters.

V rušnej štvrti Benghází vybuchlo auto, vodič zahynul
SITA

"Šofér auta viezol podomácky vyrobenú bombu, ktorá vyletela do vzduchu vo chvíli, keď opúšťal vozidlo. Výbuch zabil šoféra a kriticky zranil jedného pasažiera," oznámil pre agentúru Reuters hovorca líbyjskej Najvyššej bezpečnostnej rady. Dodal, že šoféra ani pasažiera doposiaľ neidentifikovali.

Novinár agentúry Reuters videl na mieste výbuchu pozostatky tela vodiča v zničenom aute. Ulicu uzavreli desiatky policajtov a vojakov.

Ulica Gamála Abdala Násira je najväčšia a najrušnejšia ulica v Benghází. Nachádza sa na nej veľa obchodov, kaviarní a reštaurácií. V jej blízkosti tiež stojí jeden z najrušnejších hotelov.

Mesto zasiahli tento rok viaceré bombové atentáty a útoky na medzinárodné konvoje a organizácie vrátane Červeného kríža.

Líbyjská vláda sa snaží ovládnuť množstvo ozbrojencov a milícií, ktoré získali moc počas ozbrojeného konfliktu, ktorý minulý rok viedol k zosadeniu Muammara Kaddáfího. Mesto Benghází bolo rodiskom odporu proti Kaddáfího režimu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok