Cibulková po prehre s Vinciovou: "Bola som veľmi negatívna"

TASR
1.9.2012 20:41

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zverenka trénera Petra Miklušičáka prehrala ako nasadená trinástka s dvadsiatkou "pavúka" Taliankou Robertou Vinciovou za 1:26 h v dvoch setoch 2:6 a 5:7. Slovensko tak vo Flushing Meadows prišlo aj o posledné želiezko v ženskom singli.

Cibulková po prehre s Vinciovou: "Bola som veľmi negatívna"
SITA

Cibulková si z New Yorku odnáša prémiu 65.000 USD a 160 bodov do svetového rebríčka WTA, jej maximom na US Open zostáva štvrťfinále z roku 2010.

Cibulková mala v úvode zápasu s Vinciovou dvakrát brejk k dobru. Talianka však vždy zakontrovala, od stavu 1:2 získala päť gemov rade a prvý set sa stal jej korisťou. Vinciová účinne využívala slajzovaný bekhend, nebála sa chodiť na sieť, kde potvrdzovala svoje deblové kvality. Cibulková sa snažila hrať agresívne, no Talianka sa prezentovala kvalitnou obranou a predviedla viacero ukážkových obhodení.
V druhom dejstve Cibulková zlepšila podanie, obmedzila počet nevynútench chýb a začala viac bodovať z forhendu. V siedmom geme po víťaznom bekhendovom longlajne prelomila podanie Vinciovej a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 5:3. Talianka však potom získala štyri gemy za sebou a zabezpečila si postup do osemfinále. V dvanástom geme premenila pri podaní Cibulkovej po úspešnom voleji hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu na 4:2, pričom zaknihovala štvrtý triumf v rade.

Cibulková po prehre s Vinciovou netajila sklamanie. "Je mi veľmi ľúto, že sa mi nepodarilo na US Open postúpiť ďalej ako do 3. kola. Dnešný zápas som nezvládla v hlave, bola som príliš negatívna. Začiatok bol pritom výborný, hneď som ju brejkla. Potom som však začala riešiť chyby a zbytočne sa znervózňovať. Súperka to využila a za 5 minút otočila z 1:2 na 6:2. V druhom sete som sa začala povzbudzovať a bojovať, chytila som sa. Mala som pocit, že zápas sa pomaly začína otáčať na moju stranu. Zahrala som tam niektoré výborné loptičky, dostala som na koňa a viedla som 5:3. Súperke sa však aj trochu so šťastím podarilo vyrovnať a koncovku zvládla lepšie. Za stavu 5:5 som mohla urobiť viac, bola som však príliš negatívna. Vinciová ma ničím neprekvapila. Podala klasický výkon, neustále to slajzovala, hrala taký ťažký tenis. Boli tam určite aj príjemnejšie súperky, no nechcem vyplakávať," povedala Cibulková v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.


Pri bilancovaní zámorskej šnúry vyslovila spokojnosť najmä z jej prvou polovicou. "Začalo to postupom do štvrťfinále v Stanforde, potom prišlo úžasné turnajové víťazstvo v Carlsbade, ktoré som nečakala. Zámorskú sériu prerušila olympiáda, musela som sa vracať na trávu do Európy. Keď sa na to pozriem spätne, možno by som vynechala turnaj v Montreale alebo v New Haven, lebo na US Open som už cítila únavu, ťahala som to už dosť dlho. Suma sumárum, začiatok zámorskej šnúry bol výborný, druhú polovicu by som si vedela predstaviť aj lepšie. V nedeľu sa vraciam na Slovensko, no koncom budúceho týždňa sa vraciam za veľkú mláku a predstavím sa na turnaji v Quebecu. Potom ma čaká exhibícia vo Vietname, turnaje v Tokiu a Pekingu," dodala Cibulková.

ženy - dvojhra - 3. kolo:
Roberta Vinciová (20-Tal.) - Dominika CIBULKOVÁ (13-SR) 6:2, 7:5

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok