Peter Sagan propagoval cyklistiku na Bratislavskej hradnej časovke

TA3, SITA
1.9.2012 12:54

Cyklista Peter Sagan bol najväčšou hviezdou premiérového ročníka Bratislavskej hradnej časovky o Pohár predsedu Národnej rady SR, ktorá sa konala pri príležitosti 20. výročia prijatia slovenskej ústavy.

Podujatie v spolupráci so slovenským parlamentom zabezpečoval Slovenský zväz cyklistiky (SZC), medzi iniciátorov myšlienky patril predseda NR SR Pavol Paška. "Som veľmi rád, že aj týmto spôsobom môžem spropagovať cyklistiku. Od prezidenta SZC Petra Prívaru som sa dozvedel, že o preteky bol veľký záujem. Verím, že v budúcnosti dostane možnosť štartovať viac ako 120 pretekárov," povedal Peter Sagan.

Bratislavské podujatie mu môže slúžiť aj ako jedna z foriem prípravy na ďalšie štarty. Už o týždeň by mal štartovať na dvoch jednorazových pretekoch v Kanade, kde bude patriť k najväčším hviezdam a favoritom. Posledným vrcholom sezóny pre víťaza bodovacej súťaže na Tour de France budú majstrovstvá sveta v Holandsku, preteky s hromadným štartom ho čakajú 23. septembra. "Na každé preteky nastupujem s tým, aby som zajazdil dobre. Vždy sa snažím o víťazstvo, nie iba sa zúčastniť. Po Tour de France prišiel u mňa trochu útlm, ale verím, že sa v najbližších týždňoch z neho dostanem," uviedol Peter Sagan.

Nové bratislavské podujatie podporil aj samotný tím Liquigas-Cannondale, ktorý musel štartu svojej hviezdy dať zelenú. V talianskom zoskupení príde v budúcom roku k zmenám. Tímová licencia bude v rukách spoločnosti Brixia Sport, ktorá bude zabezpečovať financie pre tím. Po odchode Vincenza Nibaliho budú Sagan a Ivan Basso najväčšími osobnosťami družstva. "Vo vedení nášho tímu sa prakticky nič nezmení. Pod Brixia Sport prejde predovšetkým financovanie. Šancu budeme dávať aj mladým cyklistom. Pre budúci rok je zazmluvnených už 21 cyklistov a budeme sa snažiť, aby sme vychovali nové talenty. Peter Sagan bude lídrom tímu," načrtol vízie talianskeho zoskupenia do budúcnosti bývalý technický riaditeľ Enrico Zanardo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok