Vláda chce ďalší poradný orgán - Radu pre podporu exportu

SITA
1.9.2012 10:16

Vláda bude mať ďalší, v poradí už šestnásty poradný orgán. Návrh na zriadenie Rady vlády SR pre podporu exportu a investícií, ktorý do pripomienkového konania predložil rezort diplomacie, ešte musí schváliť vláda. Hlavnými úlohami novovznikajúceho poradného orgánu sú podpora nášho exportu a prílev zahraničných investícií.

Vláda chce ďalší poradný orgán - Radu pre podporu exportu
SITA

Rada bude zložená zo zástupcov štátnej správy, podnikateľského aj akademického sektora. Šéfovať jej budú minister zahraničných vecí a minister hospodárstva, svoje zastúpenie tu však bude mať aj rezort financií, pôdohospodárstva, dopravy, školstva aj ministerstvo kultúry. V rade tiež budú sedieť zástupcovia Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory, Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení, Republikovej únie zamestnávateľov, Slovenskej akadémie vied, Ekonomickej univerzity, ale aj Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu, Slovenskej agentúry pre cestovný ruch a Eximbanky. Rada bude podľa návrhu rokovať najmenej dvakrát do roka a jej členovia nebudú mať za výkon funkcie nárok na odmenu.

Počet všetkých poradných orgánov vlády sa tak zvýši na šestnásť. Dnes už funguje Legislatívna rada vlády, Hospodárska a sociálna rada, Ministerská rada, Rada vlády pre ľudské práva, Akreditačná komisia, Bezpečnostná rada, Rada pre prevenciu kriminality, Rada pre vedu a techniku, Rada pre odborné vzdelávanie, Úverový a záručný výbor, Pandemická komisia, Riadiaci výbor pre systémový audit pripravenosti subjektov zapojených do systému implementácie fondov EÚ na programové obdobie 2007 až 2013 a Rada pre deti a mládež. Začiatkom augusta vládny kabinet rozhodol o vytvorení Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie, v septembri by mala svoju činnosť začať aj Rada pre kultúru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok