Parlament otvára dvere občanom, prišiel aj Peter Sagan

TA3, SITA
1.9.2012 09:49

Dňom otvorených dverí národnej rady, časovkou o pohár predsedu parlamentu za účasti cyklistu Petra Sagana ako aj diskusiami aktívnych i bývalých politikov pokračujú dnes oslavy 20. výročia prijatia Ústavy SR.

Parlament otvára dvere občanom, prišiel aj Peter Sagan
SITA

Brány národnej rady sa pre verejnosť otvoria o 9:00 za účasti predsedu parlamentu Pavla Pašku. Od 11:00 do 13:00 sa uskutoční Bratislavská hradná časovka o pohár predsedu NR SR, súťažiaci si zmerajú sily na úseku od historickej budovy národnej rady na Župnom Námestí po Bratislavský hrad. Končiť sa bude pod sochou Svätopluka, ktorú dal postaviť Robert Fico na sklonku svojej prvej vlády. Víťaz získa pohár od šéfa parlamentu.

Popoludní od 13:00 do 14:00 program pokračuje autogramiádou najúspešnejšieho súčasného slovenského cyklistu Petra Sagana, ktorý jazdí za tím Liquigas. 
Na diskusný maratón v Hudobnej sieni Bratislavského hradu pozvali prezidenta Ivana Gašparoviča, trojnásobného premiéra a predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara a bývalého predsedu vlády SR a KDH Jána Čarnogurského, moderovať bude Peter Bielik. Druhý panel s predsedom parlamentu Pavlom Paškom, bývalým členom československého ústavného súdu a spolutvorcom Ústavy SR Petrom Kresákom a exministrom spravodlivosti, vnútra a obrany Ivanom Šimkom povedie Juraj Hrabko.

O zábavu sa postará detský súbor bratislavskej Základnej umeleckej školy Exnárova, pripravený je skákací hrad, postavy Asterixa a Obelixa i ďalšie atrakcie.

Návštevníci si budú môcť zdarma pozrieť aj zrekonštruované priestory Bratislavského hradu, lákadlom môže byť obrazáreň, rytierska sála či nálezy z archeologického výskumu. Koniec akcie naplánovala Kancelária NR SR na 17:00.

Živý vstup Martina Linharta:

Sagan dnes jazdí aj pre zlepšenie podmienok v športe

Predseda parlamentu Pavol Paška prisľúbil, že bude žiadať o podporu nového zákona o športe, ak Peter Sagan dnes na Bratislavskej hradnej časovke o pohár predsedu NR SR dosiahne dobrý čas. Vyjadril sa tak na tlačovej konferencii k oslavám Dňa Ústavy Slovenskej republiky v Historickej budove NR SR. Hradná časovka je ich súčasťou. Ako Paška ďalej uviedol, uvedomuje si, že ak majú byť vytvorené podmienky pre mladé športové talenty, treba nájsť vhodný spôsob financovania športu. Na tlačovej konferencii sa zúčastnil aj cyklista Peter Sagan a manažér tímu Liquigas Enrico Zanarda. Všetci traja veria, že Bratislavská hradná časovka sa stane tradíciou, vďaka ktorej sa podarí aj cyklistiku lepšie spropagovať.

 


Štart Petra Sagana aj odovzdávanie cien si môžete pozrieť na nasledujúcom odkaze:

http://www.ta3.com/clanok/1005116/peter-sagan-propagoval-cyklistiku-na-bratislavskej-hradnej-casovke.html

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok