Abramovič vyhral spor nad Berezovským pred londýnskym súdom

TASR, TA3
31.8.2012 13:23

Majiteľ anglického futbalového klubu Chelsea Roman Abramovič zvíťazil v široko medializovanom súdnom spore s ďalším ruským oligarchom Borisom Berezovským.

Londýnsky súd zamietol žalobu Berezovského (66), ktorý žiadal od Abramoviča (45) odškodné vo výške viac ako tri miliardy libier (3,79 miliardy eur).

V britskom exile žijúci Berezovskij tvrdil, že ho bývalý obchodný partner Abramovič prostredníctvom hrozieb a vydierania donútil v roku 1995 hlboko pod cenu odpredať jeho aktíva v ruskej ropnej spoločnosti Sibnefť.
Berezovskij, ktorý odišiel do exilu po politickom rozchode s Kremľom, tiež obviňoval svojho bývalého kolegu, že neoprávnene predal jeho akcie v hlinikárskej spoločnosti RUSAL. Abramovič akúkoľvek vinu popiera.

"Zamietam nároky pána Berezovského v prípade Sibnefť aj RUSAL," konštatovala sudkyňa Elizabeth Glosterová, ktorá dospela k záveru, že Abramovičove svedectvá boli dôveryhodnejšie než tvrdenia Berezovského a jeho právnych zástupcov.

Pozorovatelia označujú dlhodobý spor medzi oboma ruskými veľkopodnikateľmi za jednu z najdrahších súdnych káuz na svete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok