Najlepším európskym futbalistom za sezónu 2011/2012 sa stal Iniesta

TASR, TA3
30.8.2012 20:19

Najlepším európskym futbalistom za sezónu 2011/2012 sa podľa UEFA stal Španiel Andres Iniesta z FC Barcelona. Špílmacher úradujúcich majstrov sveta i Európy prevzal ocenenie vo štvrtok v Monte Carle.

Najlepším európskym futbalistom za sezónu 2011/2012 sa stal Iniesta
SITA

Iniesta v hlasovaní 53 európskych športových novinárov o hráčoch, ktorí pôsobia na starom kontinente, nechal za sebou klubového spoluhráča Lionela Messiho z Argentíny aj Portugalčana Cristiana Ronalda z Realu Madrid. V prvej desiatke sa umiestnil na ôsmom mieste český brankár Petr Čech z tímu úradujúceho šampióna Ligy majstrov Chelsea Londýn, desiaty skončil Nemec Mesut Özil z Realu Madrid.

Iniesta dostal 19 hlasov, Messi aj Cristiano Ronaldo po 17. "Je to pre mňa veľká česť. Túto cenu venujem spoluhráčom z Barcelony a španielskej reprezentácie. Je pre mňa veľkým privilégiom, že môžem stáť na tomto pódiu po boku takých futbalistov ako sú Leo a Cristiano," povedal 28-ročný stredopoliar, ktorý si cenu prevzal z rúk prezidenta UEFA Michela Platiniho. Iniesta na tróne pre najlepšieho hráča pôsobiaceho na starom kontinente vystriedal Messiho, ktorý triumfoval minulý rok v premiére tohto oceňovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok