Vraždy, znásilnenia, únosy. Sériový vrah priznal ďalšie zločiny

TA3 TASR
30.6.2020 07:19

Bývalý policajt Joseph James DeAngelo známy ako "zabijak zo zlatého štátu" sa v pondelok na súde v kalifornskom Sacramente priznal k viacerým vraždám, desiatkam prípadov znásilnenia a únosov.

Vraždy, znásilnenia, únosy. Sériový vrah priznal ďalšie zločiny
SITA/AP

DeAngelo, prezývaný zabijak zo zlatého štátu (Golden State Killer), potvrdil, že je neslávne známym zabijakom a zločincom, ktorý v 70. a 80. rokoch minulého storočia vyčíňal v americkom štáte Kalifornia. DeAngela (74) do súdnej siene priviezli na vozíku. Na sebe mal oranžovú väzenskú kombinézu a kryt tváre a na sudcove otázky podľa AFP odpovedal jednoducho slovami "áno", "nie" a "vinný".

Prokurátorka Amy Hollidayová povedala, že DeAngelo sa priznal k 13 bodom vraždy prvého stupňa s cieľom vyhnúť sa trestu smrti, uvádza na svojej webovej stránke spravodajská stanica CNN. DeAngelovi podľa Hollidayovej štát Kalifornia vymeral 11 za sebou nasledujúcich doživotných trestov odňatia slobody bez možnosti predčasného prepustenia. Podľa Hollidayovej sa muž vzdáva práva na odvolanie.

DeAngela identifikovali a zadržali v apríli 2018. Polícia ho sledovala a nakoniec aj dolapila vďaka zhode jeho DNA so vzorkami získanými zo starých vrážd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok