Real po výhre nad Barcelonou získal španielsky Superpohár

TASR, dailymotion.com, TA3
30.8.2012 08:08

Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v odvete španielskeho Superpohára nad FC Barcelona 2:1 a po štyroch rokoch sa deviaty raz stali držiteľmi tejto trofeje.

Real po výhre nad Barcelonou získal španielsky Superpohár
SITA

O úspechu "Bieleho baletu" sa rozhodlo už v prvom polčase, kedy najskôr Argentínčan Higuan v 11. minúte po chybe svojho krajana Mascherana, hrajúceho stý zápas v drese Barcy, strelil vedúci gól domácich a o osem minút neskôr po zaváhaní druhého stopéra Piqueta Ronaldo zvýšil na 2:0. Zverenci trénera Mourinha svoje vedenie mohli ešte zvýšiť, ale v dobrých šanciach proti Valdesovi neuspel Higuan.

Situáciu Katalánskemu klubu ešte viac skomplikovala 28. minúta, v ktorej obranca Adriano za zrazenie unikajúceho Ronalda dostal červenú kartu. Napriek tomu si v závere prvého polčasu hostia šancu vykresali, keď Messi z priameho kopu obstrelil múr a znížil na 1:2.

Skóre zápasu sa mohlo viackrát meniť aj po zmene strán. V domácom tíme svoje šance nevyužili opäť Higuan, po skvelom sóle neuspel proti Valdesovi ani Khedira. Na strane Barcelony mal najväčšiu šancu Pedro, ktorý po skvelom pase za obranu Realu si loptu vynikajúco spracoval, ale brankár Casillas skvele zasiahol. tesne pred koncom zápasu mohol na 3:1 zvýšiť aj chorvátsky debutant v drese Realu Luka Modrič, ale trafil len dobre stojaceho Kamerunčana Alexa Songu, ktorý si pre zmenu odbil svoj debut v tíme FC.


Real Madrid - FC Barcelona 2:1 (2:1)
Góly: 11. Higuain, 19. Ronaldo - 45. Messi, ČK: 28. Adriano (Barcelona), 85.454 divákov
(prvý zápas 2:3)

<iframe frameborder="0" width="480" height="323" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xt5c6j"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/xt5c6j_real-madrid-barcelona-footyroom-com_animals" target="_blank">Real Madrid - Barcelona footyroom.com</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/footyroom" target="_blank">footyroom</a></i>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok