Pouličná párty na oslavu zrušenia otroctva sa skončila tragédiou

TA3 TASR
22.6.2020 11:10

Dvaja ľudia prišli o život v dôsledku streľby v Charlotte, najväčšom meste amerického štátu Severná Karolína. Informovala o tom v pondelok agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Pouličná párty na oslavu zrušenia otroctva sa skončila tragédiou
SITA/AP (ilustračná fotografia)

Strelné poranenia v Charlotte, najväčšom meste štátu Severná Karolína na východe USA, utrpelo celkovo deväť ľudí, z ktorých dvaja zomreli. Bližšie okolnosti udalosti, ku ktorej došlo okolo polnoci z nedele na pondelok neboli bezprostredne známe, podľa polície však zrejme strieľalo niekoľko útočníkov. Nie je jasné, či už došlo k zatknutiu nejakých podozrivých.

Políciu na miesto privolal okoloidúci, ktorý hlásil zrazenie chodca. Na mieste boli v tom čase stovky ľudí. Išlo o účastníkov pouličnej párty konajúcej sa pri príležitosti sviatku Juneteenth, ktorý sa v USA slávi 19. júna ako spomienka na zrušenie otroctva v Spojených štátoch z roku 1865.

Krátko po príchode polície bolo vypálených niekoľko výstrelov, po ktorých sa dav rozutekal. Vyšetrovatelia nevedia, aký bol motív streľby, prípad však posudzujú ako vraždu, píše agentúra AFP. Ďalších päť ľudí utrpelo zranenia, keď do nich počas úteku narazili prechádzajúce autá.

Spojené štáty zažili v uplynulých týždňoch vlnu protestov a násilností, ktoré vyvolala smrť Afroameričana Georgea Floyda, ktorý zomrel počas policajného zásahu v Minneapolise.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok