Krištúfková o Kočnerovi: Na dovolenku ma pozvala exmanželka

TA3 TASR
20.6.2020 11:43

Poslankyňa národnej rady a splnomocnenkyňa vlády pre rodinu Petra Krištúfková vylúčila akýkoľvek kamarátsky vzťah s Marianom Kočnerom, kamarátsky vzťah mala s jeho bývalou manželkou Karolínou. Uviedlo to hnutie Sme rodina.

Krištúfková o Kočnerovi: Na dovolenku ma pozvala exmanželka
TASR/Martin Baumann

Na jachte s exmanželkou

"Pozvanie na dovolenku vrátane cesty iniciovala pani Karolína, poslankyňa Krištúfková to spolu s deťmi prijala," reagovalo hnutie na medializované fotografie Krištúfkovej z jachty Mariana Kočnera, ktorý je obžalovaný v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Hnutie zdôraznilo, že ide o stretnutie z roku 2009, kedy ešte nikto nemohol tušiť, že sa z Mariana Kočnera stane "závadová osoba".

"Samotné médiá, ktoré sa teraz tejto téme venujú, vtedy z Mariana K. robili verejne známu osobu, ktorá bola na titulných stránkach. Vtedy naozaj nikto nemohol tušiť, čoho a akých skutkov sa dopustí. Z tohto dôvodu hnutie Sme rodina nepovažuje sa správne spájať meno poslankyne Krištúfkovej s osobou Mariana K., nakoľko sa poslankyňa stýkala len s jeho manželkou Karolínou, a to pred rokom 2010," zdôraznilo.

Fotka s Kočnerom vraj neexistuje

Keďže sú medializované fotografie z roku 2009, Krištúfková si podľa tlačového oddelenia Sme rodina s istotou nespomína, či Marian Kočner vtedy svoju exmanželku na lodi navštívil. Hnutie dodalo, že Krištúfková už všetky otázky k tejto téme jasne vysvetlila.

Medializované fotografie majú pochádzať z počítača dcéry Mariana Kočnera, ktorý zaistila polícia pri razii v jeho dome. Viacerým médiám ich sprístupnila medzinárodná novinárska organizácia. Spoločná fotka Krištúfkovej s Marianom Kočnerom medzi zadržanými fotografiami podľa denníka Sme nie je.

O vzťahoch medzi Krištúfkovou a Marianom Kočnerom majú podľa portálu aktuality.sk a Denníka N svedčiť aj správy z mobilu obžalovaného. Krištúfková mu mala poslať správy, ktoré sa pravdepodobne týkali spoločných stretnutí ešte v roku 2015. Pre Nový Čas Krištúfková uviedla, že sa s Marianom Kočnerom napokon nestretla a že si nepamätá, že by ho za posledných päť až šesť rokov vôbec niekde videla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok