Chára má najtvrdší príklep v histórii profiligy

SITA
28.8.2012 17:41

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára má podľa štúdie na oficiálnej webstránke zámorskej NHL najtvrdšiu strelu v zápasoch kanadsko-americkej profiligy v histórii. Kapitán klubu Boston Bruins v hodnotení predstihol aj legendy ako Bobby Hull, Al MacInnis či Al Iafrate.

Chára má najtvrdší príklep v histórii profiligy
SITA

Ako referuje portál NHL.com, je veľmi náročné porovnávať hráčov zo súčasnosti a minulosti. Autor príspevku sa aj napriek tomu snažil vytvoriť rebríček desiatich najnebezpečnejších strelcov príklepom. Až do šesťdesiatych rokov minulého storočia sa pritom strela príklepom takmer vôbec nepoužívala, pretože tréneri ju považovali za príliš ťažkopádnu a neefektívnu.

Odvtedy si bez nej hokej možno len veľmi ťažko predstaviť. Stala sa "smrtiacou zbraňou", k čomu výrazne prispel aj prechod od drevených hokejok ku kompozitným.

Chára je podľa zostavovateľa poradia najnebezpečnejších strelcov príklepom postrachom brankárov, ktorí sa boja už pri náprahu slovenského obrancu. Oprávnenosť pozície lídra v spomenutom rebríčku potvrdzuje Zdeno Chára nielen v súťažných dueloch, ale aj počas exhibícií v súťažiach o najtvrdšiu strelu.

Už päťkrát sa stal víťazom tejto disciplíny v predvečer Zápasu hviezd NHL, pričom v rokoch 2011 a 2012 posunul nahor maximálnu rýchlosť takejto strely. "Chára je medzi fanúšikmi známy ako autor tvrdých striel. Kým ho niekto nezbaví tejto nálepky, v NHL bude zbraňou veľkého kalibru," uvádza sa v hodnotení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok