Apple chce zákaz predaja ôsmich telefónov Samsung

TASR, TA3
28.8.2012 10:39

Americká technologická spoločnosť Apple požaduje urýchlene zastaviť predaj ôsmich telefónov juhokórejskej firmy Samsung Electronics. Svoje víťazstvo v patentovom spore tak chce rýchlo pretaviť do reálnych výhod.

Apple chce zákaz predaja ôsmich telefónov Samsung
SITA

Spoločnosť s najvyššou trhovou hodnotou na svete nestráca čas a v pondelok určila, predaj ktorých produktov požaduje zastaviť. Ide o osem starších modelov smartfónov, vrátane Galaxy S2 a Droid Charge. V súdnom spore sa pojednávalo o porušovaní patentov v 28 mobilných komunikačných zariadeniach, avšak mnohé z nich už nie sú široko dostupné na trhu v USA.

Súd v kalifornskom San Jose rozhodol v spore dvoch technologických gigantov o porušovaní patentov v prospech americkej spoločnosti Apple. Vyhlásil, že juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics kopíruje kľúčové črty populárnych modelov iPhone a iPad a musí americkej spoločnosti uhradiť škodu vo výške 1,051 mld. USD. Verdikt súdu tak môže viesť k zákazu predaja kľúčových produktov Samsungu a pravdepodobne upevní dominanciu Appleu na trhu mobilných komunikačných zariadení.

Spoločnosti Apple a Samsung sa sporia o porušovaní patentov vo viacerých krajinách. Súd v Južnej Kórey napríklad v piatok rozhodol, že obe firmy navzájom porušovali svoje patentové práva a zakázal tak predávať niektoré produkty na tamojšom trhu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok