Polícia hľadá vodiča, ktorý zrazil dve chodkyne a ušiel

TASR
27.8.2012 15:16

Dve chodkyne zrazil doteraz neznámy vodič v sobotu 25. augusta pri obci Rumince v okrese Rimavská Sobota.

Polícia hľadá vodiča, ktorý zrazil dve chodkyne a ušiel
SITA

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová dnes TASR informovala, že vyšetrovateľ začal stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a prečinu neposkytnutia pomoci.

Dopravná nehoda sa stala v sobotu približne pol hodinu pred polnocou, blízko materskej školy v obci Rumince. Vodič osobného auta na rovnom úseku cesty zrazil dve chodkyne z obce Šíd v okrese Lučenec. "Podľa predbežnej lekárskej správy utrpela 41-ročná žena vážne zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 42 dní a 23-ročná žena ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 7 dní. Po dopravnej nehode vodič z miesta odišiel a zraneným chodkyniam neposkytol prvú pomoc. Pravdepodobne obidve ženy boli pod vplyvom alkoholu, u 23-ročnej dychovou skúškou zistili 0,77 miligramu alkoholu, u ťažšie zranenej chodkyni bol na zistenie alkoholu nariadený odber krvi," informovala Faltániová.

Polícia po vodičovi, ktorý po nehode ušiel, pátra a žiada svedkov dopravnej nehody, aby poskytli akékoľvek informácie aj na linke tiesňového volania 158.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok