Talianska polícia zatkla Slováka, doma je obvinený z lúpeží

TA3 TASR
8.6.2020 21:37

Talianska polícia vo štvrtok 4. júna zadržala v okrese Bolzano 33-ročného Slováka obvineného zo zločinu lúpeže, v jednom prípade aj so zbraňou, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti.

Talianska polícia zatkla Slováka, doma je obvinený z lúpeží
SITA/AP (ilustračné foto)

Muž maskovaný kuklou koncom novembra 2018 na Partizánskej ceste v Banskej Bystrici za použitia násilia vošiel do predajne mäsových výrobkov. Predavačku vtlačil dovnútra, v dôsledku čoho žena spadla na zem. V predajni sa podľa polície dobre orientoval a vedel, v ktorej časti sa nachádza trezor.

"V kancelárii sa pokúšal otvoriť elektronický zámok na bezpečnostnej skrinke, v ktorej boli peniaze a stravné lístky. Keď sa mu skrinku otvoriť nepodarilo, ušiel," spresnila Polícia SR s tým, že nespôsobil žiadnu škodu.

V inom prípade sa muž v júni 2018 po polnoci zamkol na dámskych toaletách v prevádzke herne na ulici Družby v Banskej Bystrici. "Keď čašník zabúchal na zamknuté dvere, obvinený ich odomkol a mieril na neho nestotožnenou krátkou strelnou zbraňou, pričom pýtal peniaze. Čašníka prinútil prejsť k pokladni, kde si obvinený vzal peniaze a z herne odišiel," uviedla polícia. Dodala, že krádežou peňazí spôsobil škodu viac ako 1400 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok