SMK by mala zmeniť názov

TASR
25.8.2012 15:58

Mimoparlamentná Strana maďarskej koalície (SMK) by mala už čoskoro zmeniť svoj názov. Rozhodne o tom Republikový kongres SMK 22. septembra.

SMK by mala zmeniť názov
ČTK

"Väčšina je za zmenu, takže to vyzerá tak, že k nej dôjde," povedal dnes pre TASR podpredseda SMK pre školstvo a kultúru László Szigeti.

V hre sú podľa jeho slov viaceré možnosti. Medzi štyrmi až piatimi vážnymi kandidátmi na nové meno sa objavuje aj Strana maďarskej komunity. Pri tomto variante by sa nemusela zmeniť skratka strany. Szigeti nové názvy pred kongresom konkretizovať nechce.

SMK uvažuje o zmene názvu preto, že ten súčasný už nezodpovedá skutočnosti, ktorá platila v čase jeho vytvorenia. Tlačová tajomníčka Helena Fialová pripomenula, že Strana maďarskej koalície vznikla v roku 1998, keď tri strany vytvorili koalíciu.


Septembrový kongres sa bude zaoberať aj zmenami stanov. Ich novela by mala smerovať k väčšej otvorenosti. "Chceme byť otvorenejšou stranou a chceme pritiahnuť viac ľudí," vysvetlil Szigeti. Dodal, že kongres nebude riešiť zmeny vo funkciách. Kvôli tým sa delegáti zídu koncom roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok