Predpoveď počasia na dnes

TA3, SITA
25.8.2012 08:43

Pred studeným frontom, ktorý pomaly postupuje cez Rakúsko, Moravu a južné Poľsko na východ až juhovýchod, prúdi ešte nad Slovensko od juhozápadu veľmi teplý vzduch.

Predpoveď počasia na dnes
TA3

Jasno až polojasno. V priebehu popoludnia na krajnom západe, severozápade, Orave, Liptove a severovýchode krajiny miestami, inde len ojedinele pri zväčšenej oblačnosti búrky alebo prehánky.
Najvyššia denná teplota 32 až 37 st., na Záhorí, strednom Považí, severozápade krajiny, Orave, Liptove a Spiši 27 až 32 st.
Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 22 st.
Slabý až mierny premenlivý vietor. Na hrebeňoch hôr dopoludnia silný vietor s nárazmi okolo 24 m/s(85 km/h).

Horúčavy dnes zasiahnu celé južné Slovensko

Ortuť teplomera sa dnes v okresoch južného Slovensko môže vyšplhať až na 37 °C, varujú meteorológovia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto pred vysokými teplotami vydal výstrahu druhého stupňa, ktorá platí pre juh krajiny od obeda až do večerných hodín.

Teploty vzduchu tu môžu miestami dosahovať 33 až 37 °C. Vysoké teploty môžu byť podľa meteorológov pre ľudí nebezpečné a môžu spôsobiť vznik požiarov. "Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," upozorňuje SHMÚ na svojej webovej stránke. Na Záhorí, strednom Považí, severozápade krajiny, Orave, Liptove a Spiši bude od 27 do 32 °C.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok