Slovan deklasoval fínskeho majstra

TASR, TA3
24.8.2012 20:33

Hokejisti Slovana Bratislava jasne vyhrali vo svojom šiestom vystúpení v rámci turnaja European Trophy, keď si na svojom ľade presvedčivo poradili s úradujúcim fínskym majstrom JYP Jyväskylä po výsledku 5:0.

Slovan deklasoval fínskeho majstra
SITA

V slovanistickom drese zaznamenal úspešnú tohtosezónnu premiéru Miroslav Šatan, autor gólu a dvoch asistencií. Podobne sa darilo brankárovi Jaroslavovi Janusovi, ktorý sa v prvom zápase za seniorský Slovan vôbec predviedol hneď čistým kontom.

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie v rámci Južnej divízie súťaže predstavia v nedeľu 26. augusta znovu v domácom prostredí proti ďalšiemu fínskemu celku KalPa Kuopio.

European Trophy - Južná divízia:
Slovan Bratislava - JYP Jyväskylä 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)

Góly: 14. Šatan, 20. Lipiansky (Šatan), 42. Lipiansky (Šatan, Hudáček), 43. Daňo (Tabaček), 50. Bartovič (Dravecký, Tabaček). Rozhodovali Müllner, Konc - Tvrdoň, Návratek (všetci SR), vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 2:0, 6853 divákov.


Zostava Slovana: Janus (1.-2. Hostikka) - Tabaček, Sigalet, Štajnoch, Boumendienne, Švarný, Mihálik, Printz - Bartovič, Kreps, Dravecký - Vondrka, Bližňák, Miklík - Hudáček, Lipiansky, Šatan - Ölvecký, Šťastný, Daňo - Kytnár


Domáci tím bol od úvodu aktívnejší, čo sa premietlo aj do šancí. Agilný Ölvecký sa v 4. minúte dobre natlačil pred hosťujúceho gólmana, ale aj na ňom stroskotal. O dve minúty zblízka mieril znovu iba do brankára Hudáček. Hra sa trochu upokojila, pričom po prvej desaťminútovke začalo vystrkovať rožky aj Jyväskylä. V 12. minúte sa vyznamenal pri Jaatinenovej koncovke v bránke Slovana debutujúci Janus.

Navrátilec do zostavy slovenského majstra Šatan zaznamenal rovnako v piatok tohtosezónnu premiéru a hosťujúci Quirk sa rozhodol mu ju v 14. minúte osladiť. Šatan tieňovo forčekoval počas oslabenia, v obrannom pásme o rozohrávku sa snažiacemu Quirkovi puk skĺzol a neatakovaný "tichý zabijak" nemal problém prekonať Tarkkiho.

Pre Slovan boli v prvej časti veľmi produktívne oslabenia - aj druhú početnú výhodu využil v gól a znovu so Šatanovým prispením. Krídelník na hranici ofsajdu našiel Lipianskeho a ten švihom spoza obrancu trafil druhýkrát sieť - 2:0. V druhej tretine sa fínsky tím vyrovnal Slovanu aspoň v strelách, no veľa nebezpečných situácií Janus riešiť nemusel.

Ujať sa mohla snáď Perrinova strela v 25. minúte, no Janus bol v zákrokoch istý. V 32. minúte spálil tutovku Ölvecký, keď nikým nenapádaný prepálil spomedzi kruhov. O minútu mohol odčiniť veľkú chybu z prvej tretiny Quirk, ale z ľavého kruhu namieril puk iba do Janusovej lapačky. Fíni sa značne pozabudli v šatniach v úvode tretej časti, pretože po prvej trojminútovke prehrávali už 0:4.

Najprv zakombinoval Hudáček so Šatanom a Lipiansky už doklepával iba do prázdnej bránky na 3:0. O niekoľko sekúnd vysunul Tabaček Daňa, ktorý blafákom "pozdravil" Tarkkiho aj po štvrtýkrát. Fínsky šampión sa v strede záverečného dejstva ocitol úplne na kolenách, keď sa dostreleckej listiny zapísal po samostatnom úniku Bartovič. Stretnutie sa potom už len dohrávalo a Fíni tak odišli z Bratislavy s výpraskom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok