Barcelona porazila Real v prvom zápase Španielskeho superpohára

SITA, dailymotion.com, TA3
24.8.2012 07:11

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v prvom dueli o Španielsky superpohár na Nou Campe v katalánskej metropole nad hráčmi úradujúceho majstra Realu Madrid 3:2 (0:0), hoci v úvodnom tohtosezónnom El Clásicu prehrávali.

"Biely balet" poslal v 54. min do vedenia portugalský krídelnik Cristiano Ronaldo nekompromisnou hlavičkou pri bližšej žrdi po rohovom kope Mesuta Özila. Už v 56. min však po kolmom vysunutí Sergiom Busquetsom krížnou strelou pri zemi vyrovnal Pedro Rodríguez, na ktorého bežecky nestačil Fábio Coentrao.

V 69. min Sergio Ramos nedovoleným zákrokom zastavil "zasekávačku" Andrésa Iniestu a Lionel Messi z 11 m nedal Ikerovi Casillasovi šancu. O poistku sa postaral v 78. min Xavi Hernández, ktorému po skvelej individuálnej akcii prestrčil loptu Iniesta.

Sľubnú pozíciu Barcelony pred druhou časťou tejto konfrontácie však v 85. min zhoršila hrubá chyba brankára Víctora Valdésa, ktorý zazmätkoval pri "malej domov" Adriana Correiu a ťažil z toho dôrazný Ángel di María.

Išlo o premiérový priamy duel dvoch trénerov, ktorí rozbúrili hladinu vzájomným incidentom takmer presne pred rokom. Svojský portugalský kormidelník Realu José Mourinho udrel vtedajšieho asistenta hlavného kouča Barcelony do oka.

Tito Vilanova v tom čase ešte len pomáhal Pepovi Guardiolovi, ktorý v závere uplynulej sezóny ukončil svoje pôsobenie v katalánskom klube. Tréner Madridčanov sa počas zápasu o Španielsky superpohár 17. augusta 2011 (Barcelona na domácom štadióne Nou Camp zvíťazila takisto 3:2) zapojil do hromadnej šarvátky a fyzicky napadol Vilanovu.

Čin zachytili objektívy kamier a Mourinho dostal dvojzápasový dištanc. Protivník si na lavičku Barcelony nemohol sadnúť v jednom stretnutí - na atak reagoval tým, že Portugalčana udrel po temene.

Obhajcom trofeje je Barcelona, s desiatimi úspechmi historický rekordér. Real je v štatistike druhý s ôsmimi triumfami na konte. 



FC Barcelona - Real Madrid 3:2 (0:0)
Góly: 56. Pedro Rodríguez, 69. Messi (z 11 m), 77. Xavi Hernández - 54. Cristiano Ronaldo, 85. Di María, odveta je na programe 29. augusta

<iframe frameborder="0" width="480" height="323" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xt0nou"></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/xt0nou_barcelona-real-madrid-footyroom-com_animals" target="_blank">Barcelona - Real Madrid footyroom.com</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/footyroom" target="_blank">footyroom</a></i>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok