Paškovcov opäť odsúdili v kauze bitky. Spoznali svoje tresty

TA3 TASR
13.5.2020 12:07

V kauze pouličnej bitky z novembra 2015 v centre Košíc Okresný súd Košice I v stredu uznal za vinných trojicu bratov Branislava, Maroša a Martina Paškovcov z prečinu výtržníctva a prvých dvoch aj za prečin ublíženia na zdraví.

Paškovcov opäť odsúdili v kauze bitky. Spoznali svoje tresty
TASR/František Iván

Branislavovi Paškovi uložil podmienečný dvojročný trest, Marošovi Paškovi podmienečný polročný trest a Martinovi Paškovi peňažný trest vo výške 500 eur, zároveň im určil povinnosť uhradiť škodu štvorici poškodených. Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaní aj prokurátor sa odvolali na krajský súd.

Obžalovaní sú synovci niekdajšieho predsedu Národnej rady SR, zosnulého Pavla Pašku, jeden z nich - Maroš bol v čase skutku príslušníkom Policajného zboru.

K násilnej potýčke medzi bratmi po oslave narodenín a štvoricou Košičanov, vrátane dvoch žien, došlo 22. novembra 2015 okolo 3.30 h pred pizzeriou na Hlavnej ulici. Bitke malo podľa obžaloby predchádzať slovné obťažovanie mladej ženy zo strany bratov. Podľa videozáznamu priateľ ženy najprv od nej odsotil jedného z mužov, po čom sa stal zo strany všetkých bratov objektom bitky. Údery a kopanec do oblasti chrbta a hlavy dostala aj mladá žena, ktorá sa im v tom snažila zabrániť. Konflikt ukončil rýchly zásah policajnej hliadky.

Najvážnejšie zranenia podľa znalcov utrpela poškodená Zuzana K., a to otras mozgu a podvrtnutie krčnej chrbtice s následnou adaptačnou poruchou trvajúcou viac ako tri mesiace.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok