Časopis Forbes zverejnil rebríček najmocnejších žien sveta

SITA
22.8.2012 18:57

Najmocnejšou spomedzi všetkým žien na svete je nemecká kancelárka Angela Merkelová. Zo známejších mien to do prvej desiatky dotiahla aj manželka amerického prezidenta Baracka Obamu Michelle, ktorá bola pomyselnou kráľovnou žien podľa Forbesu pred dvoma rokmi.

Časopis Forbes zverejnil rebríček najmocnejších žien sveta
SITA

Najmocnejšou spomedzi všetkým žien na svete je nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorá tak v tvrdej konkurencii političiek, novinárok, speváčok, herečiek či šéfok veľkých firiem obhájila svoje prvenstvo v stredu zverejnenom rebríčku zostavovanom americkým časopisom Forbes.

Na predsedníčku nemeckej spolkovej vlády nestačila ani ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová, ktorá na tretie miesto odsunula brazílsku prezidentku Dilmu Rousseffovú, pričom obe svoje postavenie z minulého roka rovnako obhájili. Ako poznamenáva Forbes, Merkelová ich predstihla vďaka svojmu vplyvu na vývoj situácie v eurozóne, ktorá zápasí s dlhovou krízou.

Zo známejších mien to do prvej desiatky dotiahla aj manželka amerického prezidenta Baracka Obamu Michelle, ktorá bola pomyselnou kráľovnou žien podľa Forbesu pred dvoma rokmi. Až za ňou sa na ôsmom mieste ocitla šéfka MMF Christine Lagardeová.

V prvej dvadsiatke je aj dlhoročná barmská opozičná líderka a čerstvá poslankyňa Aung San Su Ťij. Až miesta v tretej desiatke sa ušli britskej kráľovnej Alžbete II. či austrálskej premiérke Julii Gillardovej. Obe predbehla aj americká speváčka Lady Gaga, ktorej vplyv Forbes ohodnotil 14. miestom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok