Prieskum: Radičová by v prezidentských voľbách porazila Fica

SITA
22.8.2012 10:43

Prezidentské voľby by vyhrala bývalá premiérka Iveta Radičová. Také sú výsledky najnovšieho prieskumu agentúry Focus pre denník Plus jeden deň.

Prieskum: Radičová by v prezidentských voľbách porazila Fica
SITA

Z prieskumu vyplýva, že Radičová by mala najväčšie šance poraziť súčasného premiéra Roberta Fica v prípade, že by obaja kandidovali. Z hlasov rozhodnutých respondentov by Radičová podľa prieskumu získala 32,7 percenta, Fico 28,4 percenta, tretí by bol zakladateľ charitatívnej organizácie Dobrý Anjel Andrej Kiska s 13,9 percenta. S odstupom by nasledovali Pavol Hrušovský (7,6 percenta), Ján Čarnogruský (6,7 percenta) a Martin Bútora (4 percentá).

Denník pripomína, že Radičová sa už niekoľkokrát vyjadrila, že na prezidentku kandidovať nechce a s politikou skončila. Pre Plus jeden deň ešte v apríli pripustila, že do aktívnej politiky by sa vrátila, ale „muselo by sa zmeniť veľmi veľa vecí“.

Radičová bola jedinou vážnou súperkou Ivana Gašparoviča v posledných prezidentských voľbách. V druhom kole získala 44,47 percenta hlasov, Gašparovič s 55,53 percenta ju však predbehol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok