Škrtel podpísal viacročný kontrakt s Liverpoolom

TASR
20.8.2012 18:23

Slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel v pondelok predĺžil kontrakt s anglickým FC Liverpool. Klub nešpecifikoval trvanie novej zmluvy, no podľa všetkého ide o niekoľkoročnú dohodu.

Škrtel podpísal viacročný kontrakt s Liverpoolom
SITA

Dvadsaťsedemročný obranca prišiel na Anfield Road v januári 2008 zo Zenitu Petrohrad za 6,5 milióna libier a podpísal zmluvu na 4,5 roka. V drese "The Reds" odohral 175 duelov. "Po uplynulej sezóne sa veľa hovorilo o mojej budúcnosti, no musím povedať, že mojou prioritou bolo podpísať nový kontrakt s Liverpoolom," uviedol Škrtel.

V uplynulej sezóne vyhlásili slovenského stopéra za najlepšieho hráča Liverpoolu. Nový tréner "The Reds" Brendan Rodgers krátko po svojom nástupe do funkcie vyhlásil, že urobí všetko pre to, aby Škrtela udržal v tíme. O jeho služby v lete okrem Manchestru City prejavila záujem aj Fiorentina, no Škrtel sa rozhodol ostať v Liverpoole.

"Som šťastný, pretože som súčasťou jedného z najväčších klubov na svete. Som hrdý na to, že tu môžem hrať s týmito úžasnými hráčmi. Verím, že v tomto tíme môžem tvoriť históriu a že si ma fanúšikovia budú navždy pamätať. To je môj cieľ," uviedol pre oficiálnu stránku klubu. Skúsenému stopérovi uľahčil rozhodovanie aj fakt, že v Liverpoole je spokojný on i jeho rodina: "Som tu už takmer štyri a pol roka a celý čas si to tu užívam. Takisto aj moja rodina. Takže som nemusel premýšľať, či ostať alebo odísť."

Škretl sa teší aj na spoluprácu s novým koučom Rodgersom. "Veľa vecí sa zmenilo. Prišiel nový tréner a máme svoje ciele. V tejto sezóne chceme skončiť v lige v prvej štvorke. Verím, že to dokážeme a potom uvidíme, čo bude ďalej. Brendan Rodgers ukázal svoje schopnosti už v Swansea a teraz v tom bude pokračovať v Liverpoole. Dokázal, že je veľký tréner," pokračoval a na margo svojich výkonov v uplynulých rokoch dodal: "Posledné dve sezóny mi vyšli. Pravdepodobne to boli dve najlepšie v celej kariére. Ak dokážem zopakovať také výkony aj v nasledujúcom ročníku, budem šťastný."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok