Polícia prezradila detaily o druhom pašeráckom tuneli pod hranicou

TASR, TA3
20.8.2012 15:45

Zatopenú šachtu medzi Slovenskom a Ukrajinou odkryla polícia približne 20 metrov od štátnej hranice na území Ukrajiny. Podľa polície šachtu vyhotovili klasickým banským spôsobom, na amatérskej úrovni, a otvor na pašovanie osôb ani tovaru nepoužili.

Polícia prezradila detaily o druhom pašeráckom tuneli pod hranicou
SITA

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru v Bratislave Denisa Baloghová, ústie šachty skončilo v smere medzi hraničným znakom 342 - 343 a na Slovensku teda nevyústila. Na ukrajinskej strane má podľa vykonaných previerok celkovú dĺžku približne 70 metrov.

Tam bola šachta odkrytá v spolupráci s orgánmi ukrajinskej strany, Úradom hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru a podriadených útvarov, ako aj ďalších zložiek.

Ďalším operatívnym preverovaním sa podľa dostupných informácií nepreukázalo použitie šachty na páchanie trestnej činnosti, respektíve inej protiprávnej činnosti," poznamenala Baloghová. Z tohto dôvodu nie je možné začať trestné stíhanie či trestne alebo inak postihnúť konkrétnu osobu.

Prípad realizuje ukrajinská strana na Ukrajine. "Cezhraničná spolupráca prebieha medzi kompetentnými policajnými zložkami, ktoré sú oprávnené konať v prípadoch ilegálnych ciest cez hranice," podotkla hovorkyňa s tým, že slovenská aj ukrajinská strana pracujú na dolapení "výrobcov" nelegálneho tunela.

Policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru podľa Baloghovej naďalej vykonávajú operatívno-pátraciu činnosť a preverujú všetky dostupné informácie. "V monitorovaní územia na slovensko-ukrajinskej štátnej hranici naďalej nepretržite pokračujeme, v prípade potreby prijmeme ďalšie adekvátne opatrenia," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok