Európsky hokej čakajú zmeny, jedným z cieľov paneurópska liga

TASR
20.8.2012 14:23

Hlavní predstavitelia európskeho hokeja sa na stretnutí v Zürichu, vedenom prezidentom Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Reném Faselom, dohodli na vytvorení pracovných skupín s cieľom riešenia troch prioritných oblastí.

Európsky hokej čakajú zmeny, jedným z cieľov paneurópska liga
SITA

Akčný plán vychádza zo záverov fóra, ktorý sa uskutočnil v júni v Barcelone. V pondelok o tom informovala IIHF na svojom oficiálnom webe. IIHF, členské zväzy, Hockey Europe (ligová asociácia), Kontinentálna hokejová liga (KHL) a European Trophy sa budú v najbližšom období venovať sformovaniu špičkovej paneurópskej klubovej súťaže, reforme diania počas reprezentačných prestávok a vytvoreniu novej štruktúry riadenia, reprezentujúcej ligy a kluby.

Najvyššiu prioritu budú mať paneurópska súťaž a reprezentačné prestávky, k vytvoreniu pracovnej skupiny pre oblasť novej riadiacej štruktúry sa pristúpi neskôr. "Urobili sme ďalší dôležitý krok po dosiahnutí progresu na júnovom stretnutí v Barcelone. Úlohou pracovných skupín bude predostrieť také návrhy, ktoré budú akceptovať všetky zúčastnené strany," uviedol Fasel.

Na stretnutí sa dohodol tiež vznik Koordinačnej komisie, ktorá bude dohliadať na pracovné skupiny a zároveň určí časový rámec ich aktivít. Komisii bude šéfovať viceprezident IIHF Kalervo Kummola. Pracovné skupiny majú na vypracovanie detailných návrhov čas do 30. júna 2013.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok