Tajfún Kai-Tak pripravil vo Vietname o život najmenej 27 ľudí

TASR
20.8.2012 09:35

Najmenej 27 ľudí prišlo o život a dvaja sú nezvestní na severe Vietnamu, ktorý zasiahla tropická búrka Kai-Tak. Oznámili to dnes tamojšie úrady.

Tajfún Kai-Tak pripravil vo Vietname o život najmenej 27 ľudí
SITA

Väčšina obetí zahynula pri záplavách a zosuvoch pôdy v sobotu a v nedeľu, uviedol vietnamský národný výbor pre pátranie a záchranu.

Tajfún Kai-Tak bičoval severné provincie Vietnamu od piatka. Poškodil asi 12.000 domov a zaplavil 23.000 hektárov ryžových polí a ďalších plodín, informoval miestny hydrometeorologický ústav.

Búrka zoslabla a rozpadá sa, ale silné dažde budú pokračovať ešte niekoľko dní, varoval ústav. V hornatých oblastiach severného Vietnamu spadlo od piatka do 300 milimetrov dažďových zrážok.

Mnohé cesty zablokovali zosuvy pôdy a padnuté stromy. V Hanoji zomrel taxikár, na ktorého automobil padol strom, čo vyvolalo v piatok večer niekoľkohodinové dopravné zápchy, uviedla polícia.
Záplavová voda odniesla aj policajta, ktorý sa pokúšal zachrániť uviaznutých ľudí. Úrady odhadli výšku škôd na dva milióny dolárov.

Pravidelne prichádzajúce silné dažde pripravili počas uplynulých 10 rokov o život v priemere 750 ľudí ročne a spôsobili podľa ministerstva poľnohospodárstva a rozvoja vidieka každý rok škody, dosahujúce výšky 1,5 percenta hrubého domáceho produktu.

Témy: Vietnam Hanoj
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok