Košice zvíťazili nad Zlatými Moravcami

SITA, TA3
18.8.2012 23:14

Košičania sú doma zatiaľ stopercentní. Pred vlastnými fanúšikmi vyhrali aj tretí zápas. V Čermeli nepochodil bratislavský Slovan, potom ani Trenčín a tentoraz odišli domov s prázdnymi rukami Zlaté Moravce.

Prvý polčas sa niesol v znamení jednoznačnej prevahy Košíc. Bezgólové skóre bolo pre hostí až priveľmi lichotivé. V 4. min Karaš vo vyloženej šanci neprekonal vybiehajúceho Kuciaka. V tej iste minúte išiel Škutka po chybnej rozohrávke sám na brankára ViOnu, no trafil iba žrď. V 11. min sa hostia po prvý raz dostali k zakončeniu, keď Janičovu strelu spoza šestnástky Tofiloski vytlačil na roh. V 21. min po ďalšom Novákovom centri Škutka mieril druhýkrát do žrde. Po polhodine hry si Kuciak poradil s Novákovou strelou, loptu spod brvna vytlačil na rohový kop.

Po polčasovej prestávke sa obraz hry nemenil. Domáci mali aj naďalej častejšie loptu na kopačkách, ale v prvých pätnástich minútach druhého dejstva sa nedostali k zakončeniu. Po hodine hry sa však presadil v koncovke Škutka, ktorý po krásnej akcii otvoril hlavou skóre - 1:0. O dve minúty neskôr Šinglár peknou technickou strelou spoza šestnástky poistil vedenie Košíc - 2:0. Tento moment až príliš upokojil domácich, ktorí povolili v nasadení, čo začali využívať hostia. V 77. min striedajúci Bernáth využil rýchly protiútok Zlatých Moraviec a parádnou strelou znížil. Hosťom narástli krídla, v 85. min Hodek jemne tečoval center, no Tofiloski bol na mieste. V nadstavenom čase mali hráči FC ViOn dve veľké šance, ale ani jednu nepremenili. 

Hlasy:

Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Hrali sme aktívne, v pohybe, vypracovali sme si tri či štyri šance. Chlapci ich však nevyužili a akoby na nich táto skutočnosť doľahla. Po polčasovej prestávke však strelili dva pekné góly a hoci po strate koncentrácie hostia znížili, túžba po víťazstve bola veľká. Mali sme však vyhrať oveľa výraznejšie."

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Niet veľmi čo hodnotiť, lebo futbal sme hrali iba posledných 20 minút. Neviem si to vysvetliť, či to bolo tým, že sme cestovali v deň zápasu. Košičania hrali lepšie, aktívnejšie, kombinačne boli pred nami a zvíťazili zaslúžene. Vôbec si však nezaslúžili takú pomoc od rozhodcu. Asi nevie pískať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok