Banská Bystrica zdolala Myjavu

SITA, TA3
18.8.2012 23:12

Posledná Myjava zatiaľ v súťaži získala iba dva body.Nováčik Corgoň ligy si trúfal na prvé víťazstvo proti štvrtej Banskej Bystrici.

V 5. min Marček z hranice šestnástky mieril k žrdi, Boroš však vyrazil. Hostia prvýkrát pohrozili v 16. min, keď z 25 metrov napriahol T. Hučko, ale tesne minul bránku Solničku. Domáci sa naďalej pokúšali o tlak a v 29. min bol na hranici šestnástky faulovaný Kuračka, píšťalka rozhodcu Vnuka však zostala nemá. Už o minútu neskôr Sládek prihral Častulínovi, no jeho strelu zblokovali brániaci hráči Dukly na rohový kop. Nápor Myjavy vyvrcholil v 42. min: priamy kop skúseného Kuračku k žrdi skvele vyrazil brankár Banskej Bystrice Boroš, ktorý sa vyznamenal aj po následnej hlavičke Černáčka.

V druhom polčase sa hralo prevažne v strede ihriska, hra bola zvyšujúcim sa počtom faulov rozkúskovaná. V 61. min prihral Sládek do uličky striedajúcemu Šebekovi, ale ten z uhla namieril iba do náručia Boroša. Jeho bránku mohla ohroziť aj strela Sládeka v 81. min, tesne ju však minula. Hostia napokon udreli v 83. min: loptu potiahol Augustín, prihral vľavo nabiehajúcemu M. Pančíkovi a ten sa v deň svojich 30. narodenín nemýlil - 0:1. V záverečnej minúte nadstaveného času sa ešte po nakopnutej lopte dostal k strele Sládek, zblízka však pálil nad a nevyrovnal. 

Hlasy:

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Naháňame šťastie, ktoré sa k nám nechce prikloniť. Verím tomu, že začneme bodovať vonku. Chalanov musím pochváliť, nemáme sa za čo hanbiť a dúfam, že mužstvo sa bude stále zlepšovať."

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas vzhľadom na to, že traja naši hráči boli pred zápasom na cestách. Prejavila sa ich únava, čoho sme sa obávali. Náš pohyb nebol ľahký ako v predchádzajúcich zápasoch a tým nás súper prehrával. Skúsenosť hráčov v zadných radoch nám však pomohla k tomu, že sme neinkasovali. Oslávenec Mišo Pančík si dal najkrajší darček k narodeninám, strelil víťazný gól. Z pohľadu konečného verdiktu sme spokojní, tešíme sa, že máme tri body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok