Emanuele Zanini sa vrátil na Slovensko, stal sa trénerom UNICEFu

TASR, TA3
17.8.2012 08:19

Bývalý úspešný kormidelník slovenskej volejbalovej mužskej reprezentácie Talian Emanuele Zanini sa vrátil na Slovensko. Ako informuje piatkový denník Šport, stal sa trénerom mužského vicemajstra a víťaza Slovenského pohára 2012 Volley Teamu UNICEF Bratislava.

"Myšlienkou ešte sa posunúť profesionálne získaním kvalitného trénera, sme sa zaoberali už dlhšie," uviedol pre Šport generálny manažér UNICEFu Branko Pistovič a pokračoval: "Prvá voľba padla na Zaniniho. Najskôr sme tomu nedávali veľkú šancu, nie je to ani finančne jednoduchá záležitosť a navyše po trénerovi jeho kvalít je dopyt. Jeho prvá odpoveď znela, že nehovorí nie. Dlhšie bol jeho príchod otvorený. Nadchli ho však naše plány a ambície a nakoniec slovo dalo slovo. Podarila sa veľká vec, z ktorej je v šoku nielen celé volejbalové Slovensko, ale aj ja sám."

Zanini už vo štvrtok s novým tímom absolvoval aj prvý tréning. Vedenie klubu mu ponúklo dvojročný kontrakt s opciou a k jeho podpisu príde na utorňajšej tlačovej konferencii klubu.

Spolu so Zaninim prišli do Volley Teamu aj traja americkí volejbalisti - univerzál Robb Stowell, smečiar Joe Sunder a nahrávač Joe Clarence Kauliakamoa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok