Vo Viedni havaroval katamarán Twin City Liner

TASR
16.8.2012 21:36

Loď Twin City Liner, ktorá premáva po Dunaji medzi Bratislavou a Viedňou, nabehla vo štvrtok v rakúskej metropole na pobrežie dunajského kanála.

Vo Viedni havaroval katamarán Twin City Liner
TASR

Ako vyplýva z informácií, ktoré agentúra APA získala od viedenských záchranárov a policajtov, viacero osôb utrpelo pri incidente ľahšie zranenia. Hovorca záchrannej služby Ronald Packert konkretizoval, že na palube lode, na ktorej sa v inkriminovanom čase nachádzalo okolo stovky osôb, sa zranilo ľahšie sedem osôb. Jedného chlapca previezli s ľahším poranením hlavy do nemocnice podobne ako ďalšiu osobu.
Podľa policajných zdrojov sa ľahko zranilo až desať osôb.

Príčinou havárie bol zrejme náhly výpadok oboch turbín

Príčinou dnešnej nehody lode Twin City Liner vo Viedni bola zrejme technická porucha, podľa doterajších poznatkov náhly výpadok oboch turbín. S odvolaním sa na spoločnosť Wien Holding o tom informovala rakúska tlačová agentúra APA.

Podľa rovnakého zdroja doteraz nič nenasvedčuje chybe posádky, ani cudziemu zavineniu napríklad v podobe plaviaceho sa stromu. Záchranári potvrdili prevoz dvoch zranených, ženy s ľahkým poranením dolnej končatiny a chlapca s ľahším poranením hlavy, do nemocnice. Ďalších päť zranených mohlo zamieriť domov.
Na samotnom plavidle, ktoré premáva z Bratislavy do Viedne a späť a ktoré dnes nabehlo na pobrežie dunajského kanála v rakúskej metropole, nedošlo k škodám.

Tak majiteľ lode - spoločnosť s r.o. Central Danube, ako aj spomínaná holdingová spoločnosť, ktorej súčasťou je i majiteľ, vyjadrili poľutovanie nad incidentom. Príčiny nehody budú predmetom precízneho vyšetrenia.Prvou konkrétnou reakciou na haváriu je až do objasnenia okolností, ktoré k nej viedli, zníženie rýchlosti v zákrutami spestrenej časti dunajského kanála na tridsiatku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok