Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google spúšťa webovú stránku s informáciami o koronavíruse

Google spúšťa webovú stránku s informáciami o koronavíruse
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Technologický gigant Google vytvoril a spustil špecializovanú webovú stránku zameranú na ochorenie COVID-19. Okrem informácií o tejto zákernej chorobe sú na stránke pravidelne aktualizované štatistiky a odkazy na zdroje, ktoré môžu ľuďom pomôcť pri vývoji situácie s novým koronavírusom SARS-CoV-2.

Nová webová stránka poskytuje základné rady o tom, ako sa samo-diagnostikovať, ako predísť infikovaniu a ako zabrániť šíreniu nákazy. Stránka tiež upozorňuje, že „neexistuje žiadny špecifický liek na prevenciu alebo liečbu koronavírusových ochorení (COVID-19). Ľudia môžu potrebovať zdravotnú starostlivosť, ktorá im pomôže s respiračnými problémami“.

K dispozícii sú tiež odkazy na webovú stránku Svetovej zdravotníckej organizácie, kde nájdete ďalšie informácie a aktualizovaný globálny zoznam identifikovaných infekcií, prípadov na počet milión ľudí, počty uzdravených a počty nahlásených úmrtí.

Pokiaľ ide o informácie o tom, ako a kde sa majú ľudia testovať lokálne, nie je ich veľa a týkajú sa najmä obyvateľov USA. Existuje však niekoľko informatívnych videí, niekoľko odpovedí na štýl FAQ (odpovede na často kladené otázky) a ďalšie zdroje informácií, vrátane tipov na prácu z domu, na prácu mimo domova, na varenie, či dokonca meditáciu a ďalšie veci, ktoré sú zamerané na jednotlivcov, školiacich pracovníkov a podniky.

Webovú stránku nájdete tu: google.com/covid19

Mapa zobrazujúca potvrdené prípady koronavírusového ochorenia COVID-19.