Proti Dánom v bránke Mucha, novým kapitánom Škrtel

SITA, TA3
14.8.2012 19:45

Novým kapitánom slovenskej futbalovej reprezentácie sa stal Martin Škrtel. Obranca FC Liverpool bude mať pásku už v stredajšom prípravnom dueli proti Dánom v Odense (20.15 h), prevezme ju od Marka Hamšíka. Rozhodli o tom pondelňajšie voľby medzi hráčmi počas zrazu v Senci.

Proti Dánom v bránke Mucha, novým kapitánom Škrtel
SITA

Slovenská futbalová reprezentácia nastúpi v stredu o 20.15 h v Odense na prípravný zápas s Dánmi v základnom zložení J. Mucha ml. - Pekarík, Škrtel, Hubočan, Pauschek - Kucka, Sapara - V. Weiss ml., Hamšík, Stoch - M. Bakoš. Na utorňajšej tlačovej besede v dejisku to oznámili tréneri Stanislav Griga a Michal Hipp. Krajný obranca Slovana Bratislava Lukáš Pauschek absolvuje svoj debut v národnom A-tíme, ktorého novým kapitánom sa stal Martin Škrtel na základe pondelňajších volieb medzi hráčmi.

"Je to pre nás generálka so všetkým, čo k tomu patrí. Boli by sme radi, ak by sa zostava na septembrový začiatok kvalifikácie majstrovstiev sveta 2014 už príliš nemenila: aby hráči potvrdili formu a oprávnenosť svojho zaradenia a vyhli sa im zranenia. Hráme proti kvalitnému súperovi, ale viac sa pozeráme na to, čo nás čaká za necelý mesiac. Aj preto sme zvolili pomerne ofenzívne ladenie.

Chceme predvádzať vyvážený futbal, teda počínať si dobre vzadu, ale zároveň aj smerom dopredu - utvárať si šance a dávať z nich góly. Dve 'šestky' Kucka a Sapara nie sú klasickými defenzívnymi záložníkmi. Veríme, že sa to premietne do našej sily s loptou a budeme nebezpečnejší ako v ostatných dvoch zápasoch," skonštatoval Stanislav Griga a upozornil: "V máji ešte bol priestor na experimenty, ale teraz ho už veľa nemáme, hoci noví hráči ako Pečovský, Jakubko či Ďuriš dostanú šancu."

Michal Hipp k absencii Radoslava Zabavníka v základe a k úlohe navrátilca do kádra po viac ako roku a pol Marka Saparu uviedol: "Rado pre svalové problémy dva a pol týždňa netrénoval, s mužstvom to bolo vlastne prvý raz až na zraze a aj to väčšinu pondelňajšej prípravy absolvoval individuálne. Klubový tréner mu prízvukoval, aby odohral iba časť zápasu. Marek hráva v terajšej pozícii aj vo svojom klube a patrí k najlepším hráčom Trabzonsporu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok