Zomrela šéfka Cosmopolitanu, ktorá stála pri zrode sexuálnej revolúcie

TASR
14.8.2012 09:50

Slávna bývalá šéfredaktorka časopisu Cosmopolitan Helen Gurley Brownová, ktorá pomohla naštartovať sexuálnu revolúciu v 60. rokoch, zomrela v pondelok vo veku 90 rokov v newyorskej nemocnici. Uviedla to agentúra Reuters.

Zomrela šéfka Cosmopolitanu, ktorá stála pri zrode sexuálnej revolúcie
SITA

Gurley Brownová stála v čele Cosmopolitanu viac než 30 rokov, počas ktorých mu vtlačila svoju pečať. Autorka okrídleného výroku "dobré dievčatá sa dostanú do neba, zlé sa dostanú všade", Brownová preorientovala pôvodne rodinný, literárny časopis na magazín pre mladé ženy, preslávený otvoreným velebením pozitívnych účinkov sexu.

Brownová takisto pomohla zmeniť spoločenské vnímanie sexuality, keď v roku 1962 vydala knihu Sex and the Single Girl (Sex a slobodné dievča), v ktorej dodávala odvahu slobodným ženám oddávať sa sexu bez výčitiek.


"Helen patrila k tým najuznávanejším autorom kníh a šéfredaktorom časopisov na svete, takisto bola skutočnou ženskou priekopníčkou vo svete žurnalistiky," uviedol šéf Hearst Corporation (materská spoločnosť Cosmopolitanu) Frank Bennack ml.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok